Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Proto Rusko nijak nespecha s ofenzivou a obsazovanim dalsich uzemi, proto USA zvazuji, zda ma jeste smysl cpat do UA dalsi penize.

Naopak RU utoci z celej svojej sily, blizi sa vyrocie konca vojny a Putin chce zufalo ukazta nejaky uspech. U Novomichajlovky stratili RU 387 obrnenych vozidiel a tankov za par mesiacov, co ju dobyvali, pricom ide o dedinu, ktora mala pred vojnou tak do 2k obyvatelov. RU naopak utoci zufalo a dava do toho vsetko a okrem vojakov mu zachvilku zacne tiez vsetko dochadzat, pretoze tie straty na technike su enormne. Je to obrovska krajina, s obrovskymi zdrojmi, ale nie nekonecnymi.
Dodavky USA su cisto politickym rozhodnutim a ci ma alebo nema zmysel p pchat na UA peniaze nerozhoduju pragmatici z praxe, ale politici. Momentalne situaic je pre UA priazniva, uvidime ako dopadnu volby a co novy, ci staronovy prezident.

Do toho UA potrebuje ukazat uspechy, takze posle drony nekam do Ruska, tam ponici rafinerii, Rusko za to znici nejakou elektrarnu u vetsiho mesta.

To nie je o ukazani uspechov. Uotku RU a UA maju svoje logicke opodstatnenie. Napriklad RU boli nuteny vratit sa k rafinovaniu benzinu, ci nafty, ktore spadaju pod normu z 80 rokov u nas, pretoze nie su schopny dodrzat euro normy, ktore si sami schvalili. Samozrejme ich ankom to je jedno, otazka je, co to spravim casom s modernymi automobilmi. Nehovoriac o tom, ze uz par mesiacov je zakaz exportu nafty a benzinu mimo uzemia RU, ci, ze v niektorych oblastiach sa zaviedli pridely benzinu na pumpach.
Utoky na elektrarne so tiez logickou odpovedou, niet elektriky = nic nebude fungovat vratane vyroby.

Myslis, ze tomu pomohou rakety s delsim doletem, ktere USA doda UA?

Joj a ani nevies ako pomozu. UA disponuju ovela lepsimi informaciami zo satelitov vdaka spojencom, takze presne vedia, kde a co maju zasiahnut a ruska PVO zdaleka nie je dokonala, vide nedavne znicenie S-400 a S300 baterii na Kryme. Rovnako sko RU rakety sposobuju vazne skody UA ekonomike budu vediet UA sposobovat vazne skody RU ekonomike. Takze este raz ano rakety dlheho doletu zacnu robit RU obrovske vrasky hned ako budu dodane a zacnu byt pouzivane.

Koukni se na Izrael. Kolik si myslis, ze by podobnych utoku 50 let starých raket byl Izrael schopny odrazit, nez by mu doslo strelivo v destniku?

Vynechaj tych 50 rokov starych a budem s tebou suhlasit. Nejde o to ake moderne rakty su, ale ide o mnozstvo. Jedine stastie pre Izrael (zatial) je, ze dokaze doplnat municiu do Iron dome, ale dokazem si predstavit situaciu, ze im zacnu dochadzat rakety, pretoze tych protivnikov je proste privela a dokazu Izrael precislit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat