Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Takze vojensky prumysl. Na tom se shodneme.
Strach z valky - najednou vsichni souhlasi s navysenim vydaju na zbrojeni, i kdyz pred valkou se k tomu moc nemeli, bez ohledu na lidi a dopad na narodni hospodarstvi => zajem o moderni zbrane, ktere neprodukuji vsechny zbrojovky. Koukni, co objednali u nas s dodavkou za spoustu let (na druhou stranu treba do te doby odchytaji problemy a F35 budou ason trochu spolehlive)
Co se tyka zakazek USA zbrojovek, neni pravda, ze jsou dlouho dopredu vyprodane. Vyrabi to, co maji objednane a zaplacene. Treba vyrobce Patriotu prohlasil, ze klidne udela vic komplexu, pokud to nekdo objedna a zaplati. Co jsem cetl, soucasne vyrabi 6 a jsou schopni vyrabet 10 (za jak dlouho uz si nepamatuju). Kapitalismus funguje jinak nez ruska totalita. Tam se naridi a misto traktoru najedou na valecnou vyrobu.

Ted k situaci Rusko vs kolektivni zapad (z meho pohledu). Je to patova situace. Ani jedna strana si nemuze dovolit prohru, protoze by ukazala slabost. A o tom to cele je. Proto Rusko nijak nespecha s ofenzivou a obsazovanim dalsich uzemi, proto USA zvazuji, zda ma jeste smysl cpat do UA dalsi penize. Do toho UA potrebuje ukazat uspechy, takze posle drony nekam do Ruska, tam ponici rafinerii, Rusko za to znici nejakou elektrarnu u vetsiho mesta. Myslis, ze tomu pomohou rakety s delsim doletem, ktere USA doda UA?
Pomohly by Patrioty, ale tech neni USA schopna dodat dost a hlavne neni strelivo.

Koukni se na Izrael. Kolik si myslis, ze by podobnych utoku 50 let starých raket byl Izrael schopny odrazit, nez by mu doslo strelivo v destniku?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat