Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Rusko taky dávno vyčerpalo zdroje na třídenní speciální operaci, vyčerpává zásoby, které neumí nahrazovat, úžasné Armaty se osvědčily natolik, že ani na frontu nedojely a vývoj byl zastaven. T90 docházejí a nové se nedělají, jen se modernizuje, co je ve skladech použitelné. O letadla a speciální vrtulníky rusko přichází, aniž by mělo náhradu, a nejen o nějaké stíhačky ale i o mnohem dražší a hůř nahraditelné speciály. O špičkové technologické úrovní vypovídá i úspěch měsíční sondy, které díky přechodu na odstřeďování se na Měsíc sice dostala dřív než indická konkurence, ale zase indové tam na rozdíl od nich přistáli. Úspěchy černomořské flotili při průzkumu černomořského dna jsou také omračující. Nedotknutelná černá stavba, ke které se absolutně nemá šanci dostat nic nepřátelského taky premává se stále častějšími výpadky a ani cvičení delfíni to nezachraňují dost aktivně.

Přez veškeré sliby rusové nepostupují a ukrajinci je nevítají jako osvoboditele. Za ty poslední dva roky rusové toho kromě sankcí moc nezískali. Rusku je sice rozlehlé, ale rozhodně není nevyčerpatelné. A ani to, že tam jsou na bídu zvyklí na tom moc nezmění. On i ten prostý lid už postupně mění náladu, sice velmi pomalu, ale od jásavého nadšení stále víc přechází na hledání způsobů, jak se vyhnout masomlýnku, který nemůžou vyhrát, i když tam futrujou lidi a jiné trestance tak rychle, že jim na výcvik nezbývá čas.

Pokud se třeba Západ rozhodne skutečně zahájit výrobu munice ve velkém a začne ji tam dodávat v potřebném množství, tak se rusko nemá jak udržet na dobytých (a dobitých) územích.
Ukrajina postupně dostává stále lepší a modernější techniku, rusko plundruje muzea stále víc.
Kromě toho Putin může být nahrazen prakticky kdykoli - to není otázka jestli, ale jen kdy - a nikdo neví, jak se zachová nový Vůdce (přitlačit víc ne Putin nemá moc jak, ale klidně může usoudit, že chce víc osobního profitu, než zničené vesnice kdesi - a vyhlásit, že Ukrajinu slavně osvobodil od posledního židofašisty (a stáhnout mužiky na užitečnější činnosti než hnojení cizích polí) mu nebrání nic a nikdo - a kdo by měl kecy, ýe nic nedobili a ještě se stahujou, tak to je hanobení armády, na to zákony už má)
A Čína taky může kdykoli začít zabírat Sibiř viditelněji a donutit je otevřít druhou frontu - ať věřejně, nebo skrytě.
Infrastruktura v rusku, kromě psychologického dopadu na obyvatele, že se to už týká i jich a nejsou nedotknutelní, má taky a především vliv na výrobu, která i tak dostává na frak.
Ostatně jako dostává na frak i celková populace - útěk mladých do zahraničí nebo jejich semílání na hnojivo bude mít následky ještě dlouhou řadu let poté, co pominou příčiny a lifrování vrahů na jejich místa, aby se místo kriminálu mohli vrátít k tomu, coé je baví, to taky moc nevylepší. Ani to, že těm vrahům zajistí přístup na školy bez ohledu na jejich vzdělání.

Zatím tady pořád vykřikuješ, jak to rusáci úžasně vyhrajou v podstatě po celou dobu, co se zuby nehty drží na pozicích získaných v prvních dnech prvního roku třídenní operace. Nemyslím, že by tvůj křik měl ještě šanci někoho přesvědčit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat