Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Jsme v úzkém kontaktu s příslušníky Ukrajinské armády a námi posílané drony jsou přizpůsobeny jejich aktuální potřebě. Konkrétní specifikace bohužel z bezpečnostních důvodů neuvádíme.

Takze o dronech, na ktere prispejes se nedozvis nic.
Nedavno jsem cetl clanek, jak drony zmenily charakter valky. To, ze Rusko produkuje nekolikanasobne vic dronu nez UA. To, ze Rusko ma pozice chranene rusickami, takze FPV drony nefunguji a muzes je pouzit jen jeko nerizene setrvacnosti. To, ze ruske drony na linii fronty na UA (podobne i opacne) moc skody neudelaji, protoze vojaci jsou zakopani.
Situace se ale meni na otevrenem terenu mimo zakopy a rusicky. To je taky duvod, proc dosly UA dodane Leopardy a Bradley, proc abramsy nesly do boju - drony a pomoci dronu navadene delostrelectvo.

Do budoucna bych cekal autonomni roje dronu. Nejprve zlikvidovat obranu a pak docistit, co zbylo. Pak bude lepsi mit spoustu co nejmensich dronu nez par velkych. Nebudes potrebovat ani nejak velky dolet. Shodis kontejner, ze ktereho vyletne par set dronu, ktete udelaji svou praci.

Otazkou je taky financni narocnost utoku a obrany. USA sice pisou, jak uspesne sestreluji Husium drony a rakety, ale uz se nemluvi o tom, ze kazdy vystrel z lodi prijde USA na 1-4 miliony USD. Ve srovnani s tim je cena dronu nebo vyrabenych raket zanedbatelna. Cekal bych, ze USA nasadi zazracne laserove zbrane, o kterych se psalo. Asi budou podobne zazracne, jako ty ruske.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat