Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Nevím, jestli to už tady nebylo, ale je to naprosto trefné, tak to sem dávám:

Převzato:

Pred 10-timi rokmi nastal reálny dôvod, pre ktorý Rusko dodnes hádže bomby na Ukrajinské mestá. Začali vtedy protesty na Majdane, v ktorých sa Ukrajinci dožadovali európskej budúcnosti po tom, ako im ju vtedajší prezident chcel vziať po stretnutí s Putinom.

Treba to pripomínať všetkým spoluobčanom presiaknutým ruskou propagandou. Všetky ostatné príbehy, ktoré počúvajú od Rusov alebo ich miestnych hovorcov ako sú Chmelár, Blaha alebo Fico, majú zakryť podstatu, ktorou je:

Ukrajinci chcú byť súčasťou západu, Rusi im to nechcú dovoliť, preto útočia. Hotovo.

Nezmysly, ktoré tu opakoval aj Fico v kampani ale aj po voľbách, že vojna začala, lebo ukrajinskí fašisti vraždili ruské minority na Donbase, sú staré, prepraté a tisíckrát vyvrátené hoaxy.

To již dávno vyvrátila Zvláštní mezinárodní monitorovací mise OBSE, jejíž lidé byli na místě a vydali zprávu, že " nenašel žádné důkazy o masovém cíleném zabíjení civilistů v oblasti Donbasu".

https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine-closed

Je to rovnaký nezmysel, ako boli vymyslené reči o genocíde, biolaboratóriach, jadrových zbraniach, „obklúčení“ Ruska a desiatky ďalších, častokrát vzájomne protichodných bludov, ktorým tu verí polovica krajiny, pretože to počujú ešte aj z úst premiéra.

Vždy, keď to počujete, tak len pripomeňte, že skutočný príbeh začal 21. novembra 2013, kedy sa tisícky mladých ľudí začali zhromažďovať na námestiách a volať po európskej budúcnosti. Predtým si ju vybrali vo voľbách, potvrdil ju aj parlament, ale prezident Janukovyč cukol pod tlakom Putina. Ukrajinci išli, úplne pochopiteľne, do ulíc.

Pretože každý normálny človek chce byť radšej v klube s Holandskom, Dánkom alebo Estónskom ako s kleptokratickou benzínovou pumpou s botoxovým dedkom na čele.

A keďže je trápne hovoriť „museli sme na nich zaútočiť, lebo nechceli byť súčasťou nášho sveta dobrovoľne“, tak si už 10 rokov musia Rusi vymýšľať desiatky príbehov pre zblúdilé internetové duše. A funguje to ani nie tak pre to, že by to Rusi robili nejako šikovne, ale preto, lebo tu majú vplyvných a usilovných hovorcov.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat