Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

No, pokud to dřív ten opravář dělal s jednou doutnavkou a hřebíkem nahřívaným ve výhni a ty mu tam dáš laboratorní zdroj, 4 kanálový osciloskop s pamětí, pár dalších měřáků, pájecí stanici a náhradní díly k televizím, tak se jeho výkonnost rozhodně výrazně zvedne. Několikanásobně.

(Neopravuju televize, ale s elektronikou si hraju od mládí a vidím, jaký rozdíl je mít lepší vybavení a víc.
A i když jsem se už docela zařídil a i celý DDM, kde jsem začínal a postupně získával přístup i k lepšímu vybavení by vedle mě vypadal jako chudý příbuzný, tak bych klidně bral i několikanásobně víc a řádově lepších a pořád by mi to zvedalo možnosti a efektivitu.
A ano, to, co jsem postupně za nějakých 40 let nahromadil bych dokázal plně používat už po půl roce, kdybych to tehdy dostl k dispozici.)

Ukrajina začínala se zastaralou výzbrojí a výstrojí, které navíc měla málo. Teď už má víc a modernější, ale pořád je schopná a více než ochotná přibírat další a ve výrazně větším rozsahu. Výcvik na nové stroje probíhá mnohem rychleji, než západní instruktoři čekali.

Takže ano, platí to samé, pokud jí budeme dávat po kouskách tu páječku, časem voltmetr, později možná i nějaký stabilizovaný zdroj, tak jí to bude pomáhat. Ale kdybychom jí to dodali už dřív a ve velkém rozsahu, tak už mohlo být dávno po válce (pro tebe - po třidenní speciální operaci).

A rozhodně bych nechal na napadeném, zda se bude bránit agresorovi, co chce zničit jeho identitu, vyhubit jeho elity a pro jistotu i s rodinama, aby se nemohly mstít. (Jo, to rusáci běžně ventilujou ve svých oficiálních kanálech.) Tím spíš, že se ten agresor kdysi zavázal Ukrajinu bránit výměnou za to, že se vzdá jaderných zbraní. A teď jí vyhrožuje jadernými útoky.

Když jsem byl mladší, tak jsem do takových věcí šel na vlastní kůži, takže mám pro ně pochopení. (A šel bych i dnes, kdybych cítil, že je to potřeba.)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat