Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Nieco pre JaFiho, ktory miluje konspiracie;o).
POsledne dni vieme 2 veci, jeden vysokopostaveny general bol postaveny mimo sluzbu lebo sa stazoval na Gerasimova a Soigu.
A jeden jeho podriadeny general bol zabity raketovym utokom UA.
A teraz konspiracia.

Včerejší úder na hotel v Berdyansku, který vyustil ve smrt generála Olega Tsokova zanechal spoustu otázek. Mám pochybnosti, že Tsokov byl prostě jen ve špatnou dobu na špatném místě a reálný cíl byl jiný generál.

Kontext:
10. července, den před uderem, zde bylo setkání velitelů SVO během kterého zde byl konflikt mezi náčelníkem generálního štábu Gerasimovem a velitelem 58. armády, Ivanem Popovem.
Popov udajně obvinil NGŠ že neiformují Putina o reálné situaci. Také, že je velitel 58. armády připraven osobně informovat Putina i s důkazy. Gerasimov obvinil Popova z vidírání a propustil ho jako velitele. (Je nutné poznamenat, že je to 58. armáda, která dostává zásahy od AFU v Záporoží a jako následek potřebuje rotaci aby se mohla vypořádat se ztrátama, což byl počáteční důvod konfliktu generálů)

Následující den, 11. července, Storm shadow zasahla velitelský post 58. armády. Je potřeba zmínit že hotel Duna nesloužil pouze jako velitelský post ale i jako bydliště suspendovaného generála. Nastěstí pro něj, ten v době útoku nebyl na místě.

Místní vojáci nemají pochybnosti o tom, že někdo nechal uniknout koordináty AFU. Nebo že by to byla jen úžasná náhoda?

Ja pridam este svoju....Popov bol velitelom armady zabezpecujucej zasobovanie vojsk a vlastne tej armady, ktora sa mala postavit Prigozinovi lebo ovladala prave trasu, po ktorej siel Prigozin na Moskvu. Vieme, ze Prigozin sa nestretol so ziadnym odporom, co bolo velmi zvlastne, co evokuje, zeby Popov mohol byt "Prigozinovym clovekom" v RU armade.
V tomto kontexte jeho vystupenie a nasledne odvolanie dava logiku.
Pridam audi odkaz od Popova.

Audio vzkaz Popova.
"Dobrý večer moji milovaní gladiátoři, milovaní příbuzní, moje rodino.
Musel jsem si utříbit myšlenky. V posledních dvou dnech se stala řada věcí. Nyní už víme něco s jistotou.
Byl jsem uvolněn z funkce. Armádě bude velet generál Ljamin. Čekám na to, jaké bude moje budoucí zařazení nebo jaké mi nabídnou služební možnosti.
Byl jsem k vám už od začátku upřímný. Byl jsem upřímný i sám k sobě. Snižoval jsem vzdálenost mezi všemi gladiátory v armádě, od vojína až po maršála, což je v našem případě náčelník štábu generálmajor Medveděv. Protože my bojujeme společně, umíráme společně, trpíme společně a je to těžké pro všechny stejně. Nedělám mezi vámi žádné rozdíly. Už od prvního dne, kdy jsem převzal velení armády, jsem byl upřímný. Upřímně vám teď říkám, že vznikla složitá situace s naším vedením.
Měl jsem na výběr, zda mlčet, bát se a říkat jen to, co chtějí slyšet, nebo nazvat věci pravým jménem. Ve vašem jménu, ve jménu všech mrtvých spolubojovníků jsem neměl právo lhát. Proto jsem pojmenoval všechny problémy, které dnes v armádě existují ať už operační, nebo v zásobování. Upozornil jsem na nejdůležitější tragédii moderní války - nedostatek protibaterijní palby, nedostatek dělostřeleckých průzkumných stanovišť a hromadné ztráty a zranění našich bratrů působením nepřátelského dělostřelectva.
Pojmenoval jsem i řadu dalších problémů, vyjádřil jsem je na nejvyšších místech, učinil jsem tak otevřeně a velmi přímočaře. Kvůli tomu ve mně vyšší velitelé pravděpodobně vycítili určité nebezpečí a okamžitě, během jednoho dne, vydali rozkaz ministra obrany a zbavili se mě.
Jak dnes řeklo mnoho velitelů pluků a divizí, naše armáda nebyla zlomena na frontě, ale náš nejvyšší velitel nás udeřil do zad, čímž zrádně setnul armádě hlavu v nejtěžším období.
Přesto zůstanu v kontaktu s vojáky i důstojníky. Můžete se na mě obrátit kdykoliv s jakýmikoliv problémy. Dál budeme pracovat jako skupina. Budu vždy dostupný. Bylo mi ctí stát s vámi v jedné linii.
Jsem na vás hrdý a udělám všechno, co bude v mých silách, a víc, aby se vám snadněji bojovalo a aby vás co nejvíce zůstalo naživu.
Plňte svoje bojové úkoly. Ve jménu těch, kteří se nikdy nevrátí z bojiště. Ve jménu jejich památky, ve jménu prolité krve vojínů i důstojníků v Záporoží.
Máme povinnost zlomit nepřítele, odrazit jeho ofenzívu a vytvořit tak podmínky pro další akce. Tím uctíme památku našich padlých druhů. Navždy s vámi, navždy v kontaktu, váš Spartakus. Zdravím vás, mí gladiátoři. Třesu vám rukou a přeji vám vše nejlepší."

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat