Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Například s těma dětma, jak je to hrozný, že tam zneužívají ukrajinský děti. Ale oni to nepovažují za zneužívání. Kdyby někdo chtěl, pravděpodobně by mu stejný příběh odvyprávělo i ruský dítě. Stejné je to v příběhu toho Slováka, až na místě se setkal s realitou a zase nebyli tam zasedlí na něj, to samé dělají vlastním lidem, jak sám vypozoroval.

Myslim, že to tu někde psal fleg, že kdyby neměly nerostný bohatství, tak by byli chudou rozvojovou zemí s hladomorem atp. Prostě zaostalá země, která je v době našeho středověku a v téhle době se neustále válčilo i tady a hodnota lidského života tu byla na podobné úrovni. Zneužívání dětí na práci zakázala až Marie Terezie a stejně ještě za první republiky často makaly na polích místo, aby byly ve škole.

Není to o režimu, ani o Putinovi, kterého by podle našeho zpravodajství, chtěla i teď volit většina Rusů. Prostě ta země je holt na jiném levelu a nemůžeš na ně nahlížet z pohledu levelu, kam oni ještě nedošli.

Kdysi o něčem podobném mluvil současný europoslanec David (SPD): "Nelze vyčítat Leninovi, že tehdy neměli v Rusku počítače. Neměli je nikde. Nahlížejme na dějiny pohledem té doby, ne naší."

Mimochodem ale na příchozích Ukrajincích vidíme, že ani Ukrajina nedošla do vysokého levelu a ty lidi jsou dost bída. Ne všichni samozřejmě, přeci jen měli už před válkou Ukrajinci víc přístup k západní společnosti, takže část lidí se tam snažila o dosažení vyšší úrovně, kterou viděli na Západě. Jenže pořád je tam hodně těch zaostalých, možná i proto se nedokázali válce se stejně zaostalým sousedem vyhnout.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat