Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Digitalizace - dobrý sluha ale zlý pán.

Jsem rád, že jsem tě pobavil:-D
Já mám taky trochu znalostí o počítačích a věcech kolem toho. Třeba jednou jsem otevřel přílohu v emajlu co se tvářil jako od zákazníka. A zaviroval jsem si svůj pracovní počítač.
Tak od té doby když mi přijde emajl, abych si otevřel přílohu a zhodnotil, jak jsem byl spokojený s nákupem deseti deka vlašáku a třech rohlíků, padá mi to do spamu a tam to mažu
Když jsem byl pár let v důchodu, ozvali se z firmy kde jsem předtím měl potěšení být zaměstnaný, jestli jsem si náhodou nedělal doma zálohy souborů co jsem v zaměstnání vytvářel (a samozřejmě je v pracovním počítači nechal pro svého následníka), že nějaký všeuměl jim je smazal (a slovo "zálohování" měli a určitě ještě mají ve firemním slovníku vulgárních výrazů).

Nemyslím, že by se mělo upustit od využívání počítačů, ale mělo by se řešit třeba důsledným oddělením internetu od intranetu. A pokud by se zjistilo, že si někdo k pracovnímu počítači připojil své zařízení, měl by to být důvod k okamžité výpovědi.

Ještě něco pro zasmání:
Taky jsem pracoval ve firmě kde se montovaly počítače (akorát když jsem tam byl se oslavovalo smontování čtyřmiliontého počítače). Řešilo se taky, že týpek co měl testovací flešku si ji vzal domů ke svému počítači, tam se mu do ní nějak dostal virus a pak všechny počítače co od něj odešly byly zavirované.
Ještě se chceš smát?

Co bys dělal jako ajťák ve firmě, kdybys dostal zprávu od hekra, že vám zrovna zašifroval všechny soubory a pro odšifrování chce xxxx bitcoinů?
:-(

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat