Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pokřivený svět

Asi jste zaregistrovali, jak skupina školáků šikanovala ukrajinskou skolačku, nadavali jí a plivli jí do tváře.
Tohle je nepřípustné bez ohledu, koho se to týká, jestli jde o Ukrajince, Nigerijce, Rusa, Cikána... a měl by následovat postih.
Jen, protože se to týká UA, tak se z toho udělá politické téma, náš nejvyšší si nasbírá trochu politických bodů (pozve skolačku na Hrad) - připomíná mi to stříhání pásky při otevírání cyklostezky.
Hned se objevily nazory, že děti jen přebírají názory rodičů. Neříkám, že to není pravda.
Naproti tomu se objevila informace, že žralok roztrhal na dovolené ruskeho mladíka a ty komentáře byly taky výživné - nic se nestalo, protože šlo o Rusa a ne o člověka, litování žraloka apod.
Tohle jsou taky nazory, které mohou přebírat děti a jsou stejně destruktivní jako v prvním případě.
Nezdá se vám ten svět postavený na hlavu?
Fakt budeme lidi rozdělovat na základě původu/barvy/kdoví_čeho_ještě na ty, kteří mají vyšší a nižší hodnotu, případně nemají hodnotu žádnou? Nevracime se tím do dob feudalismu a kolonialismu?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jeden příspěvek od Vidlaka k umrti Roma zpusobeneho Ukrajincem v Brně Tak to je, když vám vypadáv…
Jan Fiala 14.06.2023 17:11
Jan Fiala
...Přitom by stačilo, aby novináři dělali svou práci - nezaujatě informovat o událostech... Ale nov…
Yarda 16.06.2023 07:07
Yarda
Lepsie si titulky v style "Znama osobnost prichytena hore bez!!!"...samozrejme nadrzany citatel na t…
fleg 16.06.2023 08:39
fleg
Jak ten chlápek slyší kolportéra vykřikovat: "Néé-uvěřitelná drzost! Stóó-semdetsát pět podvedených!… poslední
gilhad 17.06.2023 21:27
gilhad

A jeden příspěvek od Vidlaka k umrti Roma zpusobeneho Ukrajincem v Brně

Tak to je, když vám vypadávají kostlivci ze skříně. Tak to prostě je, když se o problémech nesmí mluvit, protože je to rasismus nebo kolaborantství. Tak to je, když policajt musí přemýšlet, jestli smí a nebo nesmí zakročit, když novinář musí preferovat některé před jinými… to se pak občas stane, že chráněný živočich žere chráněnou rostlinu, situace nemá řešení a jediné, co můžete udělat, je svést dlouho neřešené problémy na ohňostroj. Ostatně v Německu také vraždil kamion, nůž nebo pistole. Říct cokoliv jiného, to už byla henta nenávist a člověk si to mohl šeredně odskákat.

https://www.vidlakovykydy.net/clanky/zakryvani-slamou

K tomu chci říct, že nenavist je vyvolana médii, ktere na pokyn vlady zakryvaji pravdu. Když nikdo nevěří vládním prohlášením, médiím, pak situace graduje a vyhrocuje se, vznikají dohady. Přitom by stačilo, aby novináři dělali svou práci - nezaujatě informovat o událostech. Jenže to by média přišla o dotace a případně by byla prohlášena za dezinformační.

...Přitom by stačilo, aby novináři dělali svou práci - nezaujatě informovat o událostech...

Ale novináři dělají svou práci. Píší tak, aby titulek na přední straně jejich plátku zaujal, čtenáři si ten plátek kupovali a inzerenti byli ochotni tam platit reklamu. A pokud to co se v titulku píše není pravda, tím hůř pro pravdu. No, možná že to pravda je, že pisálkovi někdo radí jak ten titulek formulovat aby na první pohled zaujal a nebyl žalovatelný.
:beer::beer::beer:
Vzpomněl jsem si, kdysi na titulní straně jednoho nejmenovaného plátku byl (ne palcový, palec takového obra bych chtěl vidět) titulek "Pravda o Daně Medřické".
Tak jsem byl zvědavý co pisálek o téhle osobnosti vyšťoural, v článku některý její potomek vyprávěl, jaká to byla matka, vzorně se o ně starala a problémy z divadla domů netahala.

Jak ten chlápek slyší kolportéra vykřikovat: "Néé-uvěřitelná drzost! Stóó-semdetsát pět podvedených!" tak si honem koupí noviny a začne v nich listovat.
No ale ať listuje jak chce, tak i když to přečte všechno od začátku do konce, tak tam jsou jen úspěchy strany, boj proti americkému brouku a závazky pracujících, jako každý jiný den.
Tak se naštvaně vypraví na kolportéra, ale ten už vykřikuje: "Néé-uvěřitelná drzost! Stóó-semdetsát šest podvedených!"

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru