Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pokřivený svět

Nejvtipnější na tom je, že žádný Ukrajinci neexistujou, to jsou Rusáci z Ukrajiny. Takže na jednu stranu někdo šikanoval Rusku z Ukrajiny a hrozný a na druhou stranu Rusák roztrhanej žralokem má být dobrý. Přitom ani nevíme odkud ten Rusák byl, třeba taky z Ukrajiny.

Je to jak píše L-Core, vždycky to tak bylo. Pamatuji se na vyprávění babičky, jak domovnice a členka uličního výboru všechno sledovala a babička s dědou museli být super opatrní, protože by stačilo málo a hned by je šla napráskat, sousedi nesousedi. Babička takovým říkala lůza a platí to i dnes, zase tomu tady velí stejná lůza.
No a lůza nikdy nedokáže samostatně myslet, takže papouškuje to, co slyší někde jinde. Pravděpodobně se to týká obou případů.

Jestliže se do popředí společnosti dostane lůza, nemůžeme se přeci divit, že je najednou všude. Typické příklady z minulosti, kdy jsme mohli sledovat zdivočelou lůzu, jak brala věci do svých rukou, bylo například po válce - vyhánění sudetských Němců bez rozlišování, kdo byl nebo nebyl nacista. V 50. letech to zase řídila komunistická lůza a běda tomu, kdo by se jí opovážil oponovat. No a dnes opět vidíme i ve vedení státu lůzu a teda zažíváme zase něco podobného.

Faktem ale je, že určitá nevraživost k lidem mluvícím rusky znějícími jazyky, asi bude eskalovat. Osobně mě vytáčejí denodenně. A zase je to logické, jejich životní styl je s naším do značné míry neslučitelný, jejich hodnoty jsou úplně jiné než naše. Najednou nám jich sem lůza ve vedení státu prskla milióny a my to musíme snášet, aniž bychom chtěli. Inteligentní člověk kvůli tomu nezačne šikanovat školačku nebo vyřvávat na netu chudák žralok, ale je zjevné, že to napětí ve společnosti stoupá až jednou bouchne a potom to bohužel často dopadá tragicky. Důležité je rozpoznat, kdo to celé začal - česká vláda, takže chyba na naší straně. Nicméně i vláda jsou lidé a ty musíme jednou hnát k odpovědnosti, ikdyby to mělo trvat 20 let!

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat