Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kauza Huawei naruby

Hosi premyslajte...cinan zivi 1.5mld ludi, je to najvacsia ekonomika sveta (aj ked niektori tvrdia, ze len 2.najvacsia).
Cinska ekonomika je silne proexportna, takze akonahle by im spadol o 50% su v prdeli, cinsky clovek je uz zvyknuty na relativny blahobyt, takze akekolvek znizenie socialnych standardov sposobi obrovske problemy medvedikovi aj jeho strane vo vedeni. Uz Covid zvladali ltt, mozme si spomenut na lokalne vzbury, ktore centralna vlada hasila tym, ze potrestala lokalnych predstavitelov.
Cinan nie je Rus, neda si skakat od vlady po hlave akonahle mu siahne na jeho socialne privilegia, mlada generacia nevie co je hlad, nepozna socialnu nudzu ako ich rodicia, ci stari rodicia.
Samotna domaca spotreba Ciny v roku 2023 uz naznacuje problemy, ktore su uz teraz v idealne situcii, pretoze mali v 03/2023 narast exportu o 17% a 5.najvacsi prebytok v historii, hoci marec byva ako mesiac prave tym slabsim. A teraz si predstavte situaciu, ze sa im zo dna na den prepadne export o tych 50%.
Cina je existencne zavisla na exporte, to si treba stale opakovat a kto su jej hlavnymi exportnymi partnermi sme si uz pisali.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat