Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Digitální měna se blíží

V Rusku dojde k zavedení digitální měny v dohledné době, v EU o tom mluvi a mají vlhké sny centrální banky již dlouho.
Je to další krok nástupu total control.
A aby nezůstali pozadu, začínají nás novináři masirovat podobnymi bláboly, jako třeba tohle:

https://www.novinky.cz/clanek/finance-digitalni-penezenka-konkuruje-hotovosti-pouziva-ji-uz-tretina-cechu-40425779

Autor zřejmě dostal úkol aniž by tušil o čem že to vlastně píše.

Kdo z vás používá nějakou "digitální peněženku" do které si nahrává penize a pak s ní platí? To je úplně neco jineho, než mít kartu v mobilu (ať už debetní nebo kreditní)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Společnost Ticketmaster uvedla, že lístky do arény Panthers si budou moci koupit jen lidé s bydliště…
nerady 01.05.2023 19:28
nerady
Ach jo...zase raz niekto necita poriadne a robi halo okolo niecoho, co neexistuje defacto...respekti…
fleg 02.05.2023 13:03
fleg
To si to člověku neznalému angličtiny perfektně vysvětlil. Já jen překopíroval text z internetu. Pok…
nerady 02.05.2023 19:36
nerady
Ved som to vysvetlil. Na Floride sa bali, ze pride tlupa fanusikov z Toronta a obsadia polku haly. H…
fleg 03.05.2023 09:11
fleg
Pokud fanoušci Toronta nedělají nějaké potíže či bordel, tak se na mě nezlob ale je to v rozporu s d…
nerady 03.05.2023 19:57
nerady
A co si vojin Kefalin predstavuje pod pojmom demokracia? Problem bude asi v tom, ze kazdy nieco ine.…
fleg 04.05.2023 15:47
fleg
Aby to bylo demokratické, musel by ses minimálně zeptat všech občanů Floridy, jestli s tím souhlasí.…
RedMaX 04.05.2023 20:26
RedMaX
Ty sa konecne douc pojmy s ktorymi operujes. Demokracia je podla teba spyta sa vsetkych obcanov Flor…
fleg 04.05.2023 20:52
fleg
Ona se nam ta demos kratos zvrhla na deimos kratos :-P nový
Jan Fiala 04.05.2023 21:35
Jan Fiala
Ok, tak si tam místo Floriďanů dosaď ty otroky nebo ženy. Ono je to vcelku jedno. Snažil jsem se ti… nový
RedMaX 04.05.2023 22:17
RedMaX
Když u nás hospodskej zakáže vstup děckám, tak ho tahaj úřady. A přitom máme demokracii a on si rozh… nový
Prasak 05.05.2023 21:21
Prasak
Hrusky s jablakmi su ovocie, ale nie je to to iste, uznas sam. Kanadanom, ci inym cudzincom nikto vs… nový
fleg 06.05.2023 13:23
fleg
Vstup ne, ale online nákup lístků ano. Ale uniká ti princip - je tu prostě selekce na základě možnos… nový
Prasak 06.05.2023 18:02
Prasak
Praveze v tomto problem nie...keby listky predavali na pokladni za hotovsot kludne by mohli pytat ID… nový
fleg 06.05.2023 18:49
fleg
Osobně si myslím, že to nechápeš ty. Já to omezení sem dal jen jako ukázku jak to bude možná v budou… nový
nerady 06.05.2023 19:48
nerady
Opat zdoraznujem, ze to nie je problem digitalnych penazi a ich moznost zneuzitia. Rovnako to mozu s… nový
fleg 06.05.2023 21:36
fleg
Tak když potřebuješ vysvětlení na to co se dělo dříve tak ti ho tady poskytnu. Většina klubů pro své… nový
nerady 07.05.2023 09:26
nerady
Mne nemusis vysvetlovat, preco si domaci klub/zvaz/stat ponechava vacsinu vstupeniek pre seba, obcas… poslední
fleg 07.05.2023 19:58
fleg

Společnost Ticketmaster uvedla, že lístky do arény Panthers si budou moci koupit jen lidé s bydlištěm ve Spojených státech, což se pozná podle adresy spojené s platební kartou.
To je jen začátek jak budou ti kdo mají moc ovlivňovat normální lidi. Tady si fanoušci Toronta nebudou moci koupit lístky na hokej s Floridou.

Ach jo...zase raz niekto necita poriadne a robi halo okolo niecoho, co neexistuje defacto...respektive vyrazne prekrutil realitu.
Kto sleduje hokej vie, ze Florida necaka vyradila suverenny Boston a momentalne idu proti Torontu, kde hrozi, Toronto bude hrat na Floride ako "doma".
Viac vysvetlenia tu.

Why are the Florida Panthers limiting ticket sales?
The Panthers will be playing against a team that broke a nearly 20-year playoff series losing streak, as Toronto won their first playoff series since 2004. One of the Original Six, the Maple Leafs have one of the most expansive fan bases, with fans in both Canada and the U.S.

The Panthers also had one of the lowest regular-season attendance numbers in the league, with an average of attendance of 16,682 of their 19,250-seat arena, according to Hockey Reference. The 86.7% filled arena was fourth-worst in the NHL, just ahead of the Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres and San Jose Sharks. However, the team had the highest average attendance in the first round of any playoff team, with an average of 19,531 (101.5%) in the three first-round games.

To si to člověku neznalému angličtiny perfektně vysvětlil. Já jen překopíroval text z internetu. Pokud je to pravda, tak to jen ukazuje míru demokracie v USA. Pokud to tedy není pravda tak to tu vysvětli česky nebo slovensky, pak to pochopím.

Ved som to vysvetlil. Na Floride sa bali, ze pride tlupa fanusikov z Toronta a obsadia polku haly. Hokej v zasnezenej Kanade ma inu tradiciu ako na slnecnej Floride.
Navyse restrikcie na obcianstvo, ci citiizenship su tu uz dlhe roky. Naprikld ja, ci ty si nemozes kupit .us domenu a to je uz zavedene odkedy sa pamatam.
Nehladal by som tam nic konspirativne.
Kopec vlad nepredava podu cudzincom a pod.

Aby to bylo demokratické, musel by ses minimálně zeptat všech občanů Floridy, jestli s tím souhlasí.

Ty se ho ptáš na něco jiného: Jestli není na tvém svobodném rozhodnutí jakožto majitele toho prostoru, do něj pozvat koho chceš ty?

A v tomto případě určitě není. Je to tak proto, že svůj souhlas s tím musí dát minimálně majitel ligové soutěže, která se tam má hrát. Pokud by totiž protistrana odmítla v takovém prostoru zápas odehrát, co by nastalo? Kontumace zápasu ve prospěch jedné strany? A které?

Zjevně se teda jedná o protilehlé zájmy více stran, které jsou v určitých ohledech všichni zúčastnění vlastníci, minimálně teda majitel stadiónu a majitel ligové soutěže, ale v širším zde už můžeme použít ono slovo "demokratickém" kontextu, by právo se k tomu vyjádřit měl dostat i zástupce protistrany, která tam má hrát.

Alternativou by mohlo být to, že se v případě neshody zápas odehraje někde jinde na neutrálním území. A to jistě majitel stadiónu nechce.

Ty sa konecne douc pojmy s ktorymi operujes.
Demokracia je podla teba spyta sa vsetkych obcanov Floridy???
To je nejaky komousky sen?
Takto demokracia predsa nefunguje.
Porusuje predaj listkov len US citizens nejaky floridsky zakon? Ak ano aky? Pretoze ak porusuje tak potom je to nedemokraticke, inak nie.
V atenskej demokracii napriklad volit mohli len obcania Aten, nemohli volit otroci, ci zeny. Bolo to nedemokraticke? Vtedy urcite nie, pretoze oni si tu demokraciu vymysleli. 100-150 rokov dozadu bolo uplne normalne, ze zeny volit nemohli, takze z pohladu 19 storocia bolo demokraticke, ze zeny nemohli, ale dnes uz nie je. Demokracia sa vyvija nastastie nie smerom, ktory sa tebe prisnil a to je to, ze ked nieco neschvali lud tak je to nedemokraticke.

Ok, tak si tam místo Floriďanů dosaď ty otroky nebo ženy. Ono je to vcelku jedno.

Snažil jsem se ti vysvětlit, že demokracie je záležitost většiny a majitel stadiónu sice může být i absolutní většina, teda jen jeden, ale právě proto, že to je jen majitel, tak je to jen jedna strana a teda v této souvislosti se ohánět demokracií je nesmyslné.
Ještě jednou ti teda říkám, že to co jsi měl na mysli je svoboda. V tomto případě svoboda majitele stadiónu tam vpustit koho on chce. A zároveň ti vysvětluji, že v tomto případě to může narušovat jiné svobody, například svobodu hostujícího týmu přivést své fanoušky, případně jeho svobodu nehrát tam, kde nemohou přijít na tribunu jeho fanoušci bez ohledu na národnost.

Praveze v tomto problem nie...keby listky predavali na pokladni za hotovsot kludne by mohli pytat ID alebo pasy a selektovat to tiez.
To nema s bezhotovostnou menou nic spolocne.
Tu ide o to selekciu na us resident, co je uplne bezny postup aj u nas napriklad. Vy ste nikdy nezazili, ze listky na sportove podujatie sa predavali napriklad, ze pre hosti bolo vycleneych 20% listkov a pre domacich 80% listkov? To ste si fakt nikdy nevsimli, ze toto sa bezne deje aj v EU alebo v CR a SR?
Trosku nerozumiem tom povyku, vobec to nema nic spolocne s bezhotovostnym platenim, pretoze rovnaky pripad sa aplikuje aj pri platbe hotvovostu a to obmedzenie je uplne bezne a pozname ho aj v nasich koncinach (uplne bezne pri medzistatnych futbalovych stretnutiach).

Osobně si myslím, že to nechápeš ty. Já to omezení sem dal jen jako ukázku jak to bude možná v budoucnu vypadat. Bohužel tobě to vyhovuje tak si to do budoucna užij. Jinak příklad 20% a 80% není to co se tam děje. Tam jde o 100% pro domácí a 0% pro cizí a průšvih je v tom, že se to dělá na základě v jakém státě byla vydána platební karta, ne zda jsi fanoušek toho či onoho týmu, nebo zda jsi někde dělal na stadiónu bordel. Doufám, že si za pár let na tuto debatu vzpomeneš, až tě někde podobným způsobem omezí.

Opat zdoraznujem, ze to nie je problem digitalnych penazi a ich moznost zneuzitia. Rovnako to mozu spravit s hotovostnymi peniazmi, pretoze mozu pri platbe pytat ID, ci pass.
Ty si s tym zacal je to zaciatok ako budu ovplyvnovat normalnych ludi, ja ti tvrdim, ze sa to deje uz davno a je uplne jedno, ci je pomer 20 ku 80, 100 k 0, alebo 99 ku 1.
V minulosti bolo uz zopar afer s tym, usporiadatelia poskytli par stoviek vstupeniek na 40k stadion pre hosti a zvysok si mohli kupit len domaci. Suviselo to nejako s digitalnou menou? Nie. Riesil si to vtedy? Nie.
Preco?
Su to uplne identicke pripady, kde vo vysledku domaci mancaft vyrazne stazil pristup k listkom pre hostujucich fanusikov. Deje sa to uz roky a deje sa to bezne a dialo sa to davno pred digitalnou menou!!!

Nikto nezakazal prist kanadanom na zapas, listky si mozu kupit od americkych obcanov/priekupnikov a verim, ze par stoviek, mozno tisic fanusikov Toronta v hale bude...a co myslis ako sa dostali k listkom;o)?

Tak když potřebuješ vysvětlení na to co se dělo dříve tak ti ho tady poskytnu. Většina klubů pro své fanoušky prodává celoroční lístky na všechna utkání, které bude hrát jejich mužstvo na domácím stadiónu. Další věcí je, že kvůli chování fanoušků mají oddělené sektory pro hosty, tak aby co nejméně docházelo ke střetům mezi fanoušky domácích a hostů. Tím dochází k tvému poměru 20% a 80%. Pokud tedy má klub prodáno například
60 % celoročních lístků, k volnému prodeji zbývá 40% a tribuna pro hosty je pouze pro 20% návštěvníků jsou to pak jasné počty. Já se ti jen snažím vysvětlit, že tady dochází k segregaci jen na základě toho v jaké zemi byla vydána platební karta a že tu segregaci nařizuje vedení nějakého klubu. Jinak jsem jen rád, že tu má někdo jiný názor, jelikož by pak nešlo o čem diskutovat.:-)

Mne nemusis vysvetlovat, preco si domaci klub/zvaz/stat ponechava vacsinu vstupeniek pre seba, obcas za hranicou fair, pretoze posktynut par stoviek listkov na medzistatny zapas na stadione pre 20k divakov fer nie je.
Preto si dobre tieto afery pamatam, pretoze som si povedal svine su to;o).
Takze opakujem...k segregacii dochadzalo uz v minulosti, dochadza k nej bezne a nema nic poslocne s digitalnymi peniazmi. Puziva sa aj vo vnutri krajiny, ked klub zavedie kupovanie listkov na ID kartu, ci obmedzi pocet predanych vstupeniek na osobu a pod. Dovody su rozne, od dovodu, aby hostia v hladisku neprevysili domacich, cez minimalizovanie poctu konfliktnych skupin hosti/domacich az po zabranenie kseftovanie s listkami na dolezite zapasy.
Takze to skusim zhrnut...ja tento krok neschvalujem, ale nevidim dovod robit okolo toho halo a hlasat to ako zaciatok konca demokracie lebo zle digitalne peniaze...lebo je to bezny sposob a da sa vyuzit/zneuzit bez ohladu na povod penazi papierove/digitalne.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru