Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Flixbus rezervace

Dobrý den chci se zeptat na flixbus. Je mi cerstve 15 a chtel bych jet flixbusem (Jihlava --> Praha) ale ještě nemám kartu no a nemůžu si tim padem rezervovat sedadlo ale spis me zajima, jesli kdyz pujdu do autobusu bez rezervace tak jestli můžu normalne zaplatit a jet? nevi nekdo? Budu moc vdecny za radu

Předmět Autor Datum
Jen když mají volné místo bez rezervace. https://www.flixbus.cz/vpp Bez předchozí rezervace může bý…
Karel04 18.04.2023 21:21
Karel04
Nevím jak je to teď, dřív jsem nakráčel do městského informačního centra že chci koupit jízdenku s m…
Yarda 18.04.2023 21:43
Yarda
Karta je k ničemu, platí se přes pay pall (s tou kartou je to taková loterie, někdy to kartou jde, j… poslední
ml1 21.04.2023 13:32
ml1

Jen když mají volné místo bez rezervace. https://www.flixbus.cz/vpp

Bez předchozí rezervace může být lístek prodán při nástupu do vozidla jen tehdy, pokud je na palubě autobusu volné místo pro požadovanou trasu.

Tady jsou ale debaty, pokud chceš poradit, tak to příště napiš raději do poradny vedle, např. Život- Cestování.
https://zivot.poradna.net/?category=177-cestovanie

edit: nebo si můžeš koupit předem jízdenku, v Jihlavě na 2 místech, je tam ale nějaký poplatek navíc.
1/ TIPATOUR zájezdy, s.r.o., pobočka JIHLAVA, Masarykovo nám. 9, Jihlava, 586 01,Telefon:+420 606 720 497
2/ Aut. nádraží Jihlava,Jiráskova 1693/8, Jihlava, 586 01
https://www.flixbus.cz/servis/prodejni-mista
Nebo můžeš jet i s RegioJet. Zaregistruj se, dostaneš číslo kreditové jízdenky, tam si nabiješ pár stovek třeba přes rodiče nebo kamaráda a z toho si kupuješ předem jízdenky a za lepší ceny než hotově, storno i změna bez poplatků.
https://regiojet.cz/?departureDate=2023-04-20&tariffs=REGULAR&fromLocationId=17554000&fromLocationType=CITY&toLocationId=10202003&toLocationType=CITY

Nevím jak je to teď, dřív jsem nakráčel do městského informačního centra že chci koupit jízdenku s místenkou na linku (v mém případě Praha Florenc - Jáchymov), den a hodina odjezdu, vytiskli mi ji, zaplatil jsem a v pohodě. Asi to jde i přes internet, ale já nemám internetbankimg a v posledních letech jsem to nepotřeboval.
https://www.busportal.cz/clanek/predprodej-amsbus-20-let-sluzeb-v-autobusove-doprave-596

Karta je k ničemu, platí se přes pay pall (s tou kartou je to taková loterie, někdy to kartou jde, jindy to nejde, setkal jsem se s tím jedině u flixbusu a když jsem k tomu něco hledal, zjistil jsem, že je toho plný internet). Navíc teď zavedli ještě servisní poplatek 9 korun. Podle nadpisu jem myslel, že se dotaz týká toho.

Samozřejmě je možné koupit lístek přímo v autobuse (stejně jako u regiojetu), připravte se, že zaplatíte plnou pálku (internetové ceny jsou poloviční nebo třetinové proti tarifu), takže bude možná lepší jet vlakem. Ale musí být volné místo, což by na takové trase být mohlo (několikrát jsem jel takhle na blind do liberce s Jančurou a vždy místo bylo, teda je fakt, že jednou bylo prý poslední; lístek jsem kupoval na autobusovém nádraží, ne u stevarda). Do autobusů se neprodávají místenky ke stání (narozdíl třeba od vlaků, kde když nastoupíte do plně obsazeného povinně místenkového, tak dostanete místenku ke stání (platí se k tomu nějaká pokuta, ale to není důležité), někdo mi někdy říkal, že v Itálii takové místenky prodávají i u pokladny (to když jsem se divil, jaktože v povinně místenkovém vlaku spousta lidí stojí na chodbičce)).
Do jihlavy snad taky jezdí čsad (jestli linka Praha-Pelhřimov-Jihlava ještě existuje, no spíš ne, nemůžu to dohledat, ještě hledám, aha oni jezdí pod pseudonymem icom a jen párkrát denně), tam je nákup u řidiče standardem.
Taky je možné koupit si jízdenku předem na autobusovém nádraží, Jihlava je snad dost velká na to, aby tam byla rezervační kancelář flixbusu nebo aspoň univerzální, která flixbus bude umět. Připravte se, že na vás budou žebrat email a telefon, i když to k ničemu nepotřebujou.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru