Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obili z Ukrajiny

Co je špatně na tom?

Česko sice dovoz ukrajinských zemědělských komodit nezakázalo, zintenzivnilo však kontroly dovozu u obilovin určených k potravinářskému využití. Dosavadní testy ale zatím neodhalily žádný závadný vzorek, uvedlo ministerstvo zemědělství.

„Ochrana zdraví českých občanů je pro mě absolutní priorita, proto v intenzivních kontrolách budeme nadále pokračovat a v případě pozitivního nálezu budeme likvidovat celé zásilky,“ prohlásil Nekula.

Naši zemědělci zdražili obilí o 100%, o nějakém posunu ceny dolů u nás naprosto ticho, výsledek můžeš vidět třeba na cenách mouky a pečiva. Podívej se na světové ceny: https://www.kurzy.cz/komodity/psenice-graf-vyvoje-ceny/1busl-usd-2-roky
Lidi řvou, že je drahota. Levnější obilí zvenčí může ceny v obchodech naopak srazit. Teď budou řvát, že to naše zemědělce zlikviduje, že bychom je měli podporovat, ale zaonačit to nějak, aby to neplatili oni (ve vysokých cenách). Osobně pak ale stejně nakoupí tam, kde to bude levnější.

Vůbec netuším, jak to s tím obilím skutečně je. Není pro mě ale nepředstavitelné, že kvůli podpoře vlastní produkce někdo nemůže neoprávněně napadnout levný dovoz, třeba přimícháním něčeho někam.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat