loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tahle vláda jsou hovada, k tomu víc nic nemám. Nicméně teda, co jsem tu zaznamenal v diskuzi, volit…
RedMaX 15.04.2023 01:03
RedMaX
To je právě ten problém, volby už jsou jen o výběru menšího zla, resp. o tom, hodit to jednomu, aby…
Prasak 15.04.2023 13:25
Prasak
Tak teď naposledy udělali pětikolku, pomalu naučí sprostý lid na široké předvolební koalice a to by…
RedMaX 15.04.2023 23:45
RedMaX
RedMaX @Prasak, 15.04.2023 23:45#32 ...Proto říkám, tady pomůže už jenom revoluce. :-/ Citát z klas…
Yarda 20.04.2023 09:10
Yarda
S L-Corem, že jednou stačilo, zásadně nesouhlasím. Respektive podle mého názoru L-Core nepochopil, ž…
RedMaX 20.04.2023 22:17
RedMaX
No jistě, nepochopil… nevím, kolik ti je, ale já za nich skoro polovinu života žil a ty jejich hodno…
L-Core 21.04.2023 07:33
L-Core
To chce podle tebe ODS? Jo, ODS už není, co bývala, fakt ne. Tohle je přesně ten lumpenproletariát,…
RedMaX 21.04.2023 18:48
RedMaX
Knížáka v jeho některých názorech nemusím, ale vždy jsem oceňoval jeho konzistentnost. Na rozdíl od… poslední
L-Core 21.04.2023 19:34
L-Core

Tahle vláda jsou hovada, k tomu víc nic nemám. Nicméně teda, co jsem tu zaznamenal v diskuzi, volit Babiše fakt není řešení, to je úplně stejnej gauner. Nemyslim, že v tuhle chvíli je někdo volitelnej, pravda je taková, že tedy už pomůže pouze Václavák a jiná náměstí a revoluce!
Stát přiliš nabobtnal a nevidím ani v opozici nikoho, kdo by byl ochoten, pokud se dostane do vedení státu, ho zase zkrátit tak, aby stát byl ekonomicky udržitelný. Rozhodně to není o navyšování daní, jak bohatým, tak chudým lidem. Tady je jasně potřeba říct, že daně jsou už dneska hodně vysoké a naopak by například zdanění práce mělo být podstatně menší, aby byli lidé víc motivováni pracovat a v také ty daně přiznávat a odvádět. Rezervy jsou jednoznačně na straně přebujelého státu, spousta dotací, grantů, nejrůznější státní organizace, které nikdo nepotřebuje, atd.

Stát se dá zkrátit šmahem o polovinu a kromě těch zkrácenejch, to nikdo nepozná!

RedMaX @Prasak, 15.04.2023 23:45#32
...Proto říkám, tady pomůže už jenom revoluce. :-/

Citát z klasika (už nevím, ze kterého):

Tím, že jsme se dostali k moci my, revoluce skončila.

Vtip(?):
Hlavní pučista poslal svému příznivci poděkování za pomoc a jmenoval ho podplukovníkem. Příznivec poděkoval, ale poctu nepřijal, udělil si totiž hodnost plukovníka.

Mám nápad:
Co takhle u voleb to házet KSČM?
Na rozdíl od nějakého puče by to bylo podle současně platných zákonů. A nemuselo by se moknout na demoškách.
Nemyslím, že by se to rozmohlo natolik, aby se tu něco změnilo. Ale soudruzi a soudružky (a dalších 56 pohlaví) z demogratytských stran by se mohli začít obávat, že by jim komunisti mohli zasednout pár teplých místeček v Parlamentu, Senátu, nedej Bože i v orgánech Evropské Ůnyje a mohli by se začít chovat oploceněji.
:beer:

S L-Corem, že jednou stačilo, zásadně nesouhlasím. Respektive podle mého názoru L-Core nepochopil, že to není o názvu strany, ale o hodnotách, které lidé v té straně reprezentují.

Pokud se podívám na současnou situaci a na to, co bylo před rokem 1989, tak podle mého názoru hodnoty nejblíže KSČ dnes reprezentuje Fialova ODS. Takže vlastně ano, také tvrdím, že to jednou stačilo, a proto bych rozhodně stranu jakou je dnešní ODS nebo dřívější KSČ v žádném případě nevolil.

---

Pokud se ale podíváme na dnešní KSČM, tak jaké hodnoty reprezentuje tahle strana? V čem se liší od ostatních levicových (chápej všech parlamentních a velké většiny neparlamentních) stran, které tu máme. Vždyť i KSČM je dnes typickou eurosocialistickou stranou, která chce situaci řešit dalšíma regulacema, možná jinýma než v současnosti tahle pětidemolice, ale furt to není o svobodě a o tom se konečně na ty regulace "vysrat" a nechat lidi žít!

Ne, KSČM není řešení toho marastu, ve kterém jsme, jen vytvoří další.

No jistě, nepochopil… nevím, kolik ti je, ale já za nich skoro polovinu života žil a ty jejich hodnoty znám. Ale chápu, že někomu může vedoucí úloha dělnické třídy, diktatura (lumpen)proletariátu a povinná láska k socialistickému táboru imponovat. To chce podle tebe ODS?
A výsledky jejich hospodaření (oblast řízení hospodářství a exportu, respektive "odevzdávání") budeme ještě desítky let napravovat.

Klidně si je vol, klidně jim další šance dávej, máš na to právo. Určitě by zase nastal ráj na zemi.

která chce situaci řešit dalšíma regulacema, možná jinýma než v současnosti tahle pětidemolice, ale furt to není o svobodě a o tom se konečně na ty regulace "vysrat" a nechat lidi žít!

Nevěřím, že jsi tak naivní, že věříš, že by to mohlo fungovat. Respektive mohlo… několik hodin? Půl dne? Dopadlo by to jako hypotetický pokus "vyhlásit komunismus", "každému podle jeho potřeb".

Ale nakonec, s tou tvou poslední větou souhlasím.

To chce podle tebe ODS?

Jo, ODS už není, co bývala, fakt ne. Tohle je přesně ten lumpenproletariát, o kterém mluvíš.

Je těžké najít stranu, kterou by lidé mající rádi svobodu, mohli volit. Ale vím jistě, že z těch nevolitelných je ODS ta nejhorší. :-/

Možná jeho excentrické vyjadřování nemáš rád, ale Knížák to shrnul velice dobře:

https://www.youtube.com/watch?v=SJU-CbStitQ&t=2s

Knížáka v jeho některých názorech nemusím, ale vždy jsem oceňoval jeho konzistentnost. Na rozdíl od většiny jiných politiků, on nikdy ze svého názoru neuhnul - i když to pro něj bylo nevýhodné. Korouhvičkou nikdy nebyl.

Na video kouknu, ale dnes jsem naprosto vyčerpán, nechám to na zítra. Od rána na latifundiích, před chvíli jsem se vrátil, osprchoval, donesl flašku růžového Zweigeltrebe a teď jen chvíli čumím do internetu, než vyrazím do Yary (Far Cry 6) :-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...