Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pivo, vodné a stočné v nejvyšší sazbě DPH, navrhuje Stanjura

Není to úplně pravda, Havel byl minimálně na začátku idealista a takových tam bylo víc, logicky jak píšeš, časem se tam naserou svině s hroší kůží a ostrými lokty, ale důležitý je ten začátek. Vem si jen u nás, jak dlouho trvalo než zřídili senát, jak ten stát postupně bujel a rozšiřoval se.
Revolucí tomu můžeš utnout tipec, nejde to nijak jinak. Když budeš mít na začátku pár idealistů a ty jsou, tak můžeš okleštit stát o přebujelá ministerstva, zrušit nejrůznější nesmyslné státní instituce, dokonce to potřebuješ zrušit, protože všude tam jsou nalezlé staré struktury a těch se potřebuješ zbavit, aby revoluce byla úspěšná. Kdyby se v takové chvíli podařilo zrušit třeba i úřad prezidenta, ideální situace by byla. A máš to, bum, malý levný stát, který by nás nestál skoro žádné peníze.

Ale jistě máme spoluobčany takové jaké máme a pravděpodobně to nedokáží hlídat jako si to hlídají třeba Švýcaři, kde ten stát bují hrozně pomalu, ale to už předbíhám, třeba se lidi poučili a také by si ve volbách začali víc všímat toho, které politické strany přispívají k rozpuku státu více a které méně, protože ve výsledku je tohle to nejdůležitější kritérium.

L-Core tu má ironickou poznámku, kdo to bude vést, ale zrovna ekonomové typu Ševčíka, Lipovské, Šichtařové by pro nový začátek a osekání státu byli dostačující.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat