Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pivo, vodné a stočné v nejvyšší sazbě DPH, navrhuje Stanjura

Ono ani tak nejde o konstrukt, jako o důsledek. Jestli superhrubá mzda nebo snížení slevy na poplatníka nebo zvýšení sazby daně nebo osekání výjimek… nebo kombinace všeho, cíl je jen jeden: vybrat více (nebo naopak nechat lidem více). Pochopitelně, že jako zaměstnanec takové rozhodnutí musí vnitřně schvalovat úplně každý, když se mu bezpracně zvýší čistá (střelím!) o 5-10%. I ten Kalousek :-) Kdyby místo zavedení superhrubé mzdy zvýšili sazbu daně na 25%, to by zlodějské nebylo?

Zavedení EET by mělo smysl (pro eliminaci daňových úniků, pro příjmy státu), kdyby se zavedlo úplně všude a tvrdě se kontrolovalo a postihovalo nedodržování (…už slyším ty otřepané nářky o chudinkách hospodských a malinkých obchůdcích na vesnicích). Tohle stát neudělal a výsledkem byla fraška. I tu účtenkovou loterii zavedli blbě a z pohledu ostražitého obyvatelstva, pamatujícího si třeba na podvody s Tutovkou, neprůhledně.

Nejen, že spousta obchodů na EET kašlala (vidím známého, neblokuji), běžná situace v provozovně vypadala i takto: štamgast, známý - cena bez EET za 50. Cizí xicht - s EET za 55-60. Poctivě to dělaly akorát řetězce, které ani nikdy předtím neměly tendenci tržby si vymýšlet.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat