Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vecne podstrojovani duchodcum

Koukám, že tady furt někdo matlá pojmy s dojmy. Takže stručně: TY si NIC na důchod nestřádáš. To v našem stávajícím důchodovém systému NEJDE! Zrovna tak si ovšem nestřádali ani rodiče, ani prarodiče, z principu PRŮBĚŽNÉHO systému nic takového není možné a tudíž ani neexistují žádné "TVOJE" důchodové úspory.
AŽ a jestli vůbec se někdy změní systém z průběžného na systém individuálních důchodových účtů, PAK bude platit, že si skutečně na SVŮJ důchod spoříš. Do té doby, prosím, skončete s těma pitomostma o tom, že si někdo na nějaký svůj důchod spoří - pokud si k tomu teda individuálně nespoříš ve třetím důchodovém pilíři, tedy v komerčním důchodovém spoření. O jeho přínosech a výnosech bohužel raději pomlčím, pokud Ti to nesubvencuje v rámci bonusů zaměstnavatel, tak se nemá cenu o nějaké výhodnosti tohoto produktu bavit.
Tedy zjednodušeně, žádné peníze si nespoříš, TVOJE úspory prožírá aktuální generace důchodců, JEJICHŽ úspory zase prožírala generace důchodců předcházejících a tak to je a bude, dokud se nezruší CELÝ stávající systém. Problém tohoto systému je jasně viditelný, s přibývajícími důchodci a úbývajícími spořícími prostě "úspory" nejsou dost vysoké na to, aby udržely přijatelnou výši důchodů, TO je primární jádro problému. A do něj se pochopitelně žádnému politikovi nehodlá kousat, protože kdo do toho hrábne, prohraje volby a jde od válu, proto to nikdo neřeší a radši si bude hrát s posuvníčkama, kdy sebereme víc, abychom mohli rozdělit aspoň jen o něco míň, než o moc míň.
Líbivá a snadná cesta z toho není, jen samé ošklivé,
- ať už jde o to prásknout pěstí do stolu a jedné generaci holt říct - nasrat, nebudete mít nic, protože jste si nenaspořili, i když to bylo kvůli nám, politikům, ale prostě chcípněte nebo ať se o vás postarají vaši potomkové. Ti na tom už budou líp, protože si budou moct skutečně spořit a ne, aby jim to stávající důchodci prožírali
- nebo z výnosů některých sektorových daní (co třeba ČEZ nebo banky?) začneme důchodový systém dotovat, pak teoreticky může zůstat i stávající průběžný bordel na kolečkách a pokud korporáty bude vláda holit dost, třeba to dá - jestli si to ty korporáty nechají líbit
- no a nebo se najde něco úplně jiného, třeba úplný návrat do 19. století, nasrat, žádný důchody, naflákejte si parchanty, ať vás má kdo živit, holoto..

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat