Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vecne podstrojovani duchodcum

Vidím, že se tu nikdo nepozastavuje nad nevysvětlením pojmu "vydržovat si důchodce", tedy se obecně do pléna zeptám já, co to znamená?

Já žádné vydržování důchodců nevidím. Každý z nás platí celý život nějaké sociální pojištění, nám zaměstnancům je každý měsíc z platu strhávána docela významná částka, stejně tak platili celý produktivní život tyto povinné poplatky i moji rodiče. Teď v důchodu jen dostávají zpátky, to co si předplatili. Navíc jim stát momentálně nejspíš část toho, na co mají nárok, ukradne.

Takže já jsem žádné podstrojování důchodcům nezaznamenal, spíš naopak. Snad jedinou výjimkou, kdy dostávali důchodci něco navíc, bylo za Babiše, kdy za ně stát doplácel cestovné. To mě také štvalo, prvně tím Babiš zadlužoval stát a za druhé neexistuje žádný důvod, proč by důchodce měl být při cestování protěžován a tím že to má levnější třeba zbytečně zabral místo v autobuse nebo ve vlaku pracujícímu člověku. Nedá se to ani označit za podporu cestování, protože v tom případě by bylo lepší dát dotace na nákup vagónů vlaků, aby člověk nemusel jezdit a připadat si jak v prasečáku.

A opět není pravda, že důchodce zatěžuje zdravotnictví. Zase platí, že pracující člověk celý život platí povinně zdravotní pojištění, ale málokdy ho využije a ikdyž je to individuální, tak obvykle těžce přeplácí a jediná šance, kdy se může ke "svým" penězům dostat, je právě v důchodu. Ikdyž teda třeba v naší rodině když to vezmu i zpětně včetně starších a i dnes už nežijících příbuzných, tak jsme těžce se zdravotnictvím ve ztrátě. Obvykle skoro nic v naší rodině nevyužijeme, pořád zdraví a pak bum a konec. :-/

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat