Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Po volbě prezidenta… (2023)

Já se nepřu o tom, že je důchodový systém v pořádku. Jen jsem napsal, že už teď máme jeden z nejvyšších odchodů do důchodu (65) a vláda místo systémové změny sáhne po tom nejjednodušším - zvedneme věk na 68.
Za současné vlády sanujeme co se dá. Statisíce válečných uprchlíků, ze kterých nějakých 70-90k pracuje. Fakt je třeba jim platit podporu nevíc oproti normálním lidem tak dlouho? Proč se neomezí dávky, které nejsou třeba - např. lidi, kteří mohou pracovat a nepracují (teď myslím všechny, ne imigranty).
O zdaňování zisků mezinárodních korporací se u nás taky mluví dlouho.

Chápeš, že tohle řešení je pro vládu nejjednodušší? Nemusí řešit akcionáře ČEZu, nemusí řešit banky, nemusí řešit korporace. Kde vzít peníze? Sebereme je lidem. na to stačí návrh, odhlasování ve sněmovně a je hotovo. Do toho zavedeme opět superhrubou mzdu, zvedneme DPH, zavedeme solidární daně pro ty úspěšnější, kteří vydělávají víc.

Jak už tu někdo psal, nedovedu si představit, jak budeš v 66 chodit další 2 roky do práce. Bude to jako teď - budeš 2x měsíčně chodit na pracák a stát ti bude platit podporu nezaměstnanosti. pak konečně odejdeš do důchodu a protože jsi posledních pár let nepřispíval, o to budeš mít nižší důchod. Odměna za celoživotní placení daní.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat