Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Lyžování...Luxus, který nebude pro každého.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-agenda-lyzovani-jako-novy-golf-luxus-ktery-nebude-pro-kazdeho-rika-sef-arealu-224058

Už pěkných pár let jsem nestál na lyžích (Nebo se píše "na ližích", když se má psát "ližiny"?). Ani na běžkách. Ale jak se píše o skipasech a snad i běžecké trasy mají být zpoplatněné. tak se tomu nedivím.

Kdysi jsem kohosi slyšel, asi organizoval školní kursy, že mu kdosi z Krkonoš povídal, jestli by mu nějaké kursy nepřihrál, prý odpověděl, že v Alpách je to podobně drahé a služby s těmi našimi nejsou srovnatelné.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sjezdové lyžování tak jak je provozováno v nynější době bych úplně zakázal. Velká spotřeba vody a el…
nerady 26.01.2023 15:09
nerady
Čerta vyháňať diablom? Jeden zákaz napravíme druhým? :-) Je to úsmevné kukať sa na tieto debaty, čo…
Hastrman 04.02.2023 11:34
Hastrman
Naprosto s tebou souhlasím. Je tu však jeden problém a to ohledně našeho členství v EU. Tím, že jsme…
nerady 04.02.2023 13:53
nerady
rekreační sport Muj neoblíbenější "sport" je kriglistika:beer: A taky v 17.00 hodin jdu sportovat..…
jezekhifi 04.02.2023 15:22
jezekhifi
To ti chválím, jelikož tento sport není nikým dotován a tím pádem v něm nejsou pokřivené finanční to… nový
nerady 04.02.2023 15:41
nerady
Je tu však jeden problém a to ohledně našeho členství v EU. To je veru len jeden problém, ale ten j… poslední
Hastrman 04.02.2023 16:07
Hastrman

Sjezdové lyžování tak jak je provozováno v nynější době bych úplně zakázal. Velká spotřeba vody a elektřiny při zasněžování v době kdy se má šetřit elektřinou. Čekám kdy budou mít sněžná děla ještě svůj chladící aparát když nebude mrznout. Stát na nás bude tlačit aby rodinný dům splňoval energetický štítek a zbohatlíci si budou lyžovat a lidé nebudou mít na zateplení domů a budou mrznout. Co se týká běžeckého lyžování, tak zakázat bruslení a povolit jen klasiku se samostatným prošlapáváním stopy. Peníze by snad mohl vybírat pouze ten co tu stopu prošlapal. Celkově se ušetří na PHM pro rolby, ušetří se PHM pro vozidla zbohatlíků, která nebudou jezdit na hory. Uvolní se byty na horách a vyřeší se tím bytová krize. Lidé se na horách začnou věnovat pastevectví, bude více bio produktů, ušetří se na opravách a údržbě komunikací vedených do hor, ušetří se výdaje za horskou službu atd. Budeme se muset vrátit do doby než nastala smrt Hanče a Vrbaty. Pak tady bude ještě svět v pořádku.:-)

Čerta vyháňať diablom? Jeden zákaz napravíme druhým? :-)

Je to úsmevné kukať sa na tieto debaty, čo treba zakázať skôr, či lyžovanie pre zbohatlíkov alebo svietenie v domácnostiach.

Pritom sa nemusí zakazovať ani jedno ani druhé, úplne stačí, aby sa štát do ničoho nesral, aby sa nezavádzali žiadne plošné zastropovania cien energii, vďaka ktorým sa lyžiarskym strediskám navyše ešte štátne dotovaným stále oplatí svahy udržiavať v prevádzke. Ideálne žiadne zastropovania cien energii a ono už voľná ruka trhu rozhodne, či je zasnežovanie v kríze primerané alebo nie. :-)

Naprosto s tebou souhlasím. Je tu však jeden problém a to ohledně našeho členství v EU. Tím, že jsme členy EU nemůže stát ceny regulovat pomocí celních poplatků tak jak se to dělalo po staletí. Můžeš v rámci EU hlasovat proti různým opatřením, ale to je tak všechno co zmůžeš. Každý stát, každý podnik a každá rodina financuje ze svého zisku i neziskové části, které zisk nemohou vytvořit. Pokud nastane u někoho zásah z venčí tak to pokřiví celkové financování a jednu či druhou stranu to znevýhodní a to je ten hlavní problém ve všem. S lyžováním nemám problém, ale jen s tím, že od té doby co se začala používat pevná pata na vázání a nemusí se šlapat do kopce, nemůžu pokládat rekreační sjíždění svahu na který mě vyvezl vlek či lanovka za rekreační sport, který by snesl srovnání s nějakým jiným sportem.:-)

To ti chválím, jelikož tento sport není nikým dotován a tím pádem v něm nejsou pokřivené finanční toky. Manželky mají nějakou kartelovou dohodu o neposkytování dotací. Bohužel ani mezinárodní soud nenašel žádné důkazy o tomto kartelu a tak je tento sport provozován čistě a na amatérské úrovni, kterou nedokáží porazit ani profesionálové z pivovarských oddílů.:-D:beer:

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru