Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pepsi s cukrem a sladidly.

Minulý týden si kolegyně přinesla do práce tzv. ledový čaj výjimečně zdravý slazený pouze fruktózovým sirupem, takže jak říkala, žádný nebezpečný cukr. Chvíli jsem přemýšlel, jestli jí mám zkazit chuť a pak jsem raději mlčel. :-)

Co se týká řepného cukru a glukozo-fruktozových sirupů, je úplně jedno, čím je to slazené. Ve výsledku je to v podstatě to samé. Pozor si je dobré dát na výhradně fruktózové sirupy, ty jsou problematické a není důvod pro běžného člověka to pít.

Co se týká náhradních sladidel, mají dva problémy jsou často nebezpečné nebo aspoň hnusné až nepoživatelné. Jsou ale i výborná zdravá náhradní sladidla, která se ale úplně nehodí do sladkých nápojů, protože při větší konzumaci vyvolávají sračku.

Kdo teda nechce být ani tlustej ani posranej, pije vodu.

---

Osobně teda si kolu kupuju v létě, člověk potřebuje hodně tekutin a kola je hodně pitná, takže než jdu běhat vždycky půl litru vypiju. Takže příspěvek chápu tak, že jsem s Pepsi a s Coca colou skončil, proč bych měl pít umělá sladidla, před během potřebuju doplnit energii a tudíž tam chci cukr. Naštěstí jsem koukal, že Kofola jede dál na cukr a glukozo-fruktozovej sirup, takže je to v pohodě.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat