Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs svět

Rusko že nemělo zájem na přerušení dodávek? Asi jsi zapomněl, že už na podzim 2021 začalo Rusko dodávky plynu do Evropy pořádně škrtit.
Dodávky ruského plynu do Evropy byly v listopadu (2021) nejnižší za celý rok:

Dodávky plynu z Ruska do Evropy prostřednictvím čtyř hlavních koridorů - Nord Stream, Jamal-Evropa, Ukrajina a TurkStream - dosáhly v listopadu 10,1 mld. m3 (bcm), nejnižší úrovně za letošní rok.
Hlavním důvodem bylo snížení dodávek přes Bělorusko, ...

A článek z ledna 2021, tedy ještě před Ruskou invazí - Evropskou plynovou krizi zavinilo Rusko. Důkazem jsou nižší dodávky i prázdné zásobníky:

... ruský plynárenský koncern Gazprom v posledním čtvrtletí loňského roku snížil meziročně objem dodávek do evropských zemí a Turecka o 25 procent.
Další důkazy svědčící v neprospěch Ruska následně na Twitteru zveřejnil Marco Giuli, vědecký pracovník na Brussels School of Governance. Upozornil na nápadně nízké využití podzemních zásobníků plynu pod kontrolou Gazpromu v Německu a Rakousku. V minulých letech v nich bývalo před zimní sezonou uloženo okolo 8 miliard metrů krychlových plynu, avšak loni na podzim to byla jen čtvrtina – 2 miliardy m3. Ostatní provozovatelé přitom postupovali podobně jako v minulých letech.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat