Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Třídění odpadu

Taky autem a proto nepotřebuju žádné tašky, v kufru mám přepravky a pasivní "ledničku". Z vozíku to do auta přeskládám rovnou tam. Rohlíky do mikrotenových sáčků po 10 ks.

Ke třídění odpadu, třídíme skoro vše. Plasty, "bezpečný" papír*, tetrapacky - tohle jednou měsíčně u nás zdarma sváží místní Rychlá rota, pytle vyměňují zdarma kus za kus. Sklo (bíle/barevné) a plechovky vozím čas od času do k tomu určených nádob. Větší věci, stavební suď apod. na sběrný dvůr. Kromě toho 2x měsíčně máme svoz rostlinného bio-odpadu (fasovali jsme speciální bio-popelnice), není třeba tedy na podzim zbytky z latifundií sušit a pálit. Zbytky potravin hážu na hnůj, ono se to tam s s králičími bobky a králičím hnojem nějak srovná :)

Běžného komunálního odpadu máme minimálně.

----
* kromě toho máme i "nebezpečný" papír, ten čas od času pálím v humně ve vykuchaném bubnu od pračky. Jedná se o nepoužitelné dokumenty klientů, nepodařené uzávěrky či podobné citlivé materiály, které jsou dále nepoužitelné a nemají se dostat do cizích rukou. Prostá separace nepřichází v úvahu, do skartovačky investovat nemíním.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat