Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Třídění odpadu

No všetky tie eko opatrenia sú len tak na pohľad riešením. A to má najviac sere, že tí eko nadľudia vkuse si nájdu nejaký problém a potom nájdu riešenie, ktoré niečo možno vyrieši v súčasnom momente na danom mieste, ale zadelá na oveľa väčší problém v budúcnosti. Takže ono to riešenie nie len že nemá nepatrný význam, ono to je doslova horšie ako problém.

Viz tie igelitky vs papierové tašky, igelitový sáček vážiaci gram vyrobíš z kvapky odpadovej ropy, na oveľa ťažšiu papierovú tašku spotrebuješ logicky aj oveľa viac materiálu, lebo najprv musíš získať drevo, potom to drevo spracovať, na čo ide obrovské množstvo vody a el. energie, potom tú hmotu vysušiť, na čo ide opäť obrovské množstvo energie. Ale papierová taška je ekologickejšie riešenie, lebo sa rýchlo rozloží v prírode... Pozadie výroby takej tašky nás už nezaujíma. Pritom by len stačilo správať sa zodpovedne a nevyhadzovať opadky hockde po vonku, ale papierové loby to vidí inak...

Ďalší príklad sú elektrické vs spaľovacie autá. Áno, elektrické auto ťa nezačmudí a lepšie by sa dýchalo v mestách. Lenže máme tu obrovskú prúser s lítiovými batériami, s ich výrobou a rýchlou opotrebovateľnosťou. To ale eko nadľudí nezaujíma, lebo oni chcú momentálne dýchať čistý vzduch.

Nehovorím, že by plastový odpad či emisie nebol problém, ale ono sa to rieši postupne ako doba pokračuje a technológia sa vyvíja. Dnešné autá už tak nesmradia jak autá z 80./90. rokov. Postupom času sa dopracujeme k minimálnym emisiam a možno sa nám podarí ich úplne eliminovať, ale na to treba vyzrieť, nájsť tie správne fungujúce technológie. Nedá sa to vyriešiť hlava-nehlava hneď do troch rokov a zadelať si tak na obrovský ekonomicko-spoločensko-ekologický prúser.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat