Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Plán, když bude nejhůř?

On bude rozdíl mezi dvoudenním výpadkem všeho a dlouhotrvajícím. Kratší doba se dá překlenout jen s nepohodlím a s využitím domácích zásob.

Je tady zmíněna elektrocentrála. V případě výpadku elektřiny, který trvá už několik hodin (> 12?) se elektrocentrála nemusí nutně použít na obsluhu všech elektrospotřebičů. Nachystají se spotřebiče typu lednička, mrazák, nabíječky akumulátorů pro dobíjecí články ("tužkový baterky"), nabíječky mobilů. Primárně se pustí elektrocentrála pro namražení mrazáku a když už běží, dobije se doplna vše, co půjde. Předpokládá se spotřeba nabíjecích aku ze svítilen.

Pokud by byl výpadek v řádu dnů, budeme v prd*li všichni a to i ti s přípravama. Dojedeme na nedostatečnou hygienu (čistá voda, mýdlo, dezinfekce, toaleťák) a nedostatek nezávadné vody; nedostatek jídla a tepla; v případě potřeby se nedovoláme policii ani hasičům a budeme v tom sami.

Zkuste se zamyslet nad tím, že bydlíte ve městě a týden nejde proud. Kromě tisíce dalších věcí: jakým způsobem a kam budete řešit vyměšování? Jak se budete domlouvat s ostatníma? Kde budete získávat potřebný informace? Jak se popasujete s lidma, co jsou latentní alkoholici, kteří nebudou mít pravidelnej přísun alkoholu?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat