Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI v umeni, fotografia a video

Vznika zaujimavy fenomen. Nedavno vyhral maliarsku sutaz portret vytvoreny AI. Autor sice povedal, ze bol nutny vstup cloveka, ale da sa povedat, ze z dominantnej casti to bola praca AI. Zacina sa tym sumrak kreativnych povolani?
Druha vec, co ma trosku desi je vzostup AI v generovani videa a predovsetkym fotografii.
Depp fake videa este nie su take dokonale ale fotografie zacinaju byt nebezpecne realne.
Hned ma napadli 2 fenomeny, ktore s tym suvisia.
Prvy je to, ze ktokolvek vytvori vasu fotografiu a zasadi vas, kde chcete a iba hlbkova analyza spozna, ze je to podvrh. Pripadne sa zacnu vytvarat falosne fotografie miest, ci momentalne by boli aktualne fotky z bojov na Ukrajin, ktore by boli celkom emulo vytvorene. Cize ziadne fotenie 20-30 rokov starych konfliktov, ktore budeme vydavat za sucasne, normalne umelo generovane kolaze na zaklade nasich poiadaviek.
Druhy je snad este horsi. Politik prichyten na fotografii, ktora by ho za normalnych okolnosti usvedcovala zo lzi sa bude branit tym, ze je to fake. A samozrejme, kym sa dokaze, ze nie je bude jeho afera uz davno zabudnuta, takze sa defakto z toho vykruti.
A hlavne ludia zostanu zaskoceni a nebudu uz verit "vlastnym ociam", pretoze naozaj bude tazko rozoznatelne, co je realita a co vymysel pre kazdeho z nas.
V sumare nikto nebude verit nikomu a nicomu a vo svete zavladne este vacsi chaos ako je teraz.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat