Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI v umeni, fotografia a video

Pornpen jsem zkoušel několikrát, ale nikdy mi to nic nevygenerovalo. Takže za mě jsou tvé obavy zcela liché. Nikdo z nás nemá doma počítač, který by dokázal reálně generovat fotky a ještě dlouho mít nebude. Údajné webové služby se zkusit nedají, naprostou většinu času nefungují. To že jsou tam už nějaké předgenerované obrázky je sice hezké, ale nemohu ani v nejmenším potvrdit, jak vznikly, jestli to někdo nefotil nebo nekreslil ručně.

Sorry, ale zase děláš z komára velblouda. To je jako z facebookem a jeho umělou inteligencí. Když po mě žádal fotku, předložil jsem mu fotku hračky - krokodýlka a bylo to schváleno. Přitom okolo facebooku se točí spousta mýtů, jak dokonalou umělou inteligenci má. Má ale velký kulový.

To samé jsou ty neuronové sítě, vždyť to žádná AI není! Co je to za inteligenci, když to "navíc" umí jedinné, umí to zpracovávat data paralelně. Prostě když vezmeš obrazy všech malířů na světě, tak to díky velké výpočetní síle dané mnoha paralelně zapojenými počítači dokáže spočítat všechny další možnosti, které malíř měl, ale z nějakého důvodu se pro ně nerozhodl nebo ho ani nenapadly. Takže ta neuronová AI udělá jen to, že spočítá další možné tahy štětcem a podle toho vytvoří obraz. Celé je to zásadně dáno počtem vstupních dat, bez dostatečně velkého vzorku vstupů to neumí nic.

Jedna z podmínek AI byla v tom, že se dokáže sama učit. To ale stále neumí. Princip je teda takový, že do toho narveš vstupní data (opravdu masivní množství vstupních dat) a ono ti to vyhodí jeden výsledek. Ale samo to neumí zhodnotit, zda je výsledek správný a naučit se to. Někdo zase musí přijít a znovu to tam zadat jako další vstup.

Ale tak dobře, jestli je herní technologie DLSS od NVidie označovaná jako kvalitní AI, budiž. Protože na základě natrénování upscalingu obrazu reversním postupem, to udělá lepší upscaling, a o to tam jde. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat