Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cenzura jen nepohodlnych nazoru?

Jak vlastně probíhá blokování webu na úrovni operátora?

Protože u Nej.cz byly některé weby zablokovány a zobrazilo se tam, že se jedná o proruský web, který se ta firma rozhodla zablokovat.

Nebylo to blokování NIC, teda ne doménou CZ, protože to u jiných operátorů fungovalo a nemohlo to být ani přes DNS záznam, protože jsem našim nastavil DNS od Google 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a stejně to bylo blokované. Navíc nefungovala ani IP adresa.

Bych teda řekl, že teda ten operátor musel nasadit firewall, ve kterém zablokoval přímo tu adresu webu. Šlo by to ještě nějak jinak?

Naši už jsou u jiného operátora, který neblokuje, takže je to dotaz čistě ze zvědavosti.

---

Tak asi někdo bude muset podat trestní oznámení a následně to nechat bloknout soudně, teda konat by mohla i policie sama, když se jedná o veřejnou informaci, ale to bychom chtěli od Policie ČR příliš.

CZ NIC si dobře naběhlo, ale tak aspoň se ukázali v pravém světle a kdybych neměl předplacenou cz doménu na několik let, tak už jsem jinde. Nicméně je dobře, že pochopili sami, jak moc se odhalili a ztratili důvěru lidí a už si to netroufnou.
Od brněnského Harryho Pottera snad nečekáš, že se zmůže na víc než na zavírání svých oponentů. Že by měl jít proti rozkrádačkám, tos mě pobavil. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat