Zpátky k SsangYongu. Dneska o tom mluvila kolegyně v práci, že úžasný auta - teda slyšela od svého kámoše.
Tak jsem koukal na webu, co je to ten SsangYong.
Chtěl bych tu podebatovat o něčem jiném a o tom samém zároveň, začnu dotazem:
K čemu je dobré jezdit v SUV?
A hned vysvětlím těm, kteří stejně jako já slyší o SsangYong poprvé. Jedná se pouze o vozy SUV. Přitom nejlevnější začíná na ceně 450.000 Kč. Takže pokud potřebujete SUV, tak je to dobrá cena. Pokud SUV nepotřebujete, tak si koupíte skvělé Hyundai i20, i30, Kia Ceed nebo i tu Dacii Sandero za stejnou nebo nižší cenu, takže k čemu SsangYong, že.
A zpět k SUV. Nerozumím proč to lidi kupují, nemá to žádnou přednost. Ty auta jsou extrémně nebezpečná, nemají přítlak k silnici jako ty levná běžná auta, která jsem tu jmenoval. Tudíž se vám při nehodě převrátí na střechu a zabije vás to. Ze statistiky plyne, že v SUV je mnohem víc smrťáků. SUV jsou zároveň těžší a mají horší aerodynamiku a teda i větší spotřebu paliva.
SUV má jedinou výhodu a to, že se v tom dá jezdit v terénu a některá SUV jsou vlastně stvořená pro terén. Kolik lidí vlastnící SUV jezdí v terénu? 2%, 1%, prostě naprostá většina lidí si kupuje SUV bezdůvodně nebo má důvody, kterým nedokážu porozumět.