Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Svoboda slova

Tohle bohuzel souvisi s nasi komunistickou minulosti a s podvodnou sametovou revoluci. Dodnes si mnozi lide vazi Vaclava Havla a ma dobre jmeno i v cizine a to presto, ze spackal, na co sahnul. Je sice blbe, rikat zpetne, co se dalo udelat mnohem lepe, protoze zpetne uz zname nasledky tech rozhodnuti, ktere v dobe, kdy o tom bylo rozhodovano, nemeli. A jak rikal Jara Cimrman, nekdo ty slepe ulicky ozkouset musi. Nenadavam Vaclavu Havlovi, chapu, ze to chtel zkusit jinak, ale neglorifikuju ho. Proste to, ze provedl transformaci komunisticke statni spravy na verejnou, byla obrovska chyba. Vsechno se melo zrusit, ty lidi, kteri se toho predchoziho rezimu ucastnili, meli jit bud sedet nebo meli mit zakaz vstupu do verejnych funkci. Melo byt zcela jasne dane, ze nebudeme promijet!
To by melo pozitivni dopad i a mozna hlavne v soudnim systemu, dnes bychom nemeli soudce s komunistickou minulosti, kteri ten komunismus v sobe maji stale zakorenen, protoze toho uz se tito poskozeni lide nikdy nezbavi. Stejne tak ale je normalni, ze podobne tlacenky jdou i dnes na mista soudcu a komunistickou minulost nemaji, proste se stalo normou, ze soudcem muze byt kazdy a ne pouze clovek se zvlast citlivym moralnim kodexem.

A tohle vsechno, to zakazovani jinych nazoru, ten totalitni rezim, ktery zde nastoluje soucasna vlada slozena z podvodniku a zbabelcu, je toho jen dusledkem.

Bohuzel je to jeste horsi, protoze stejne jako se mlada generace divi, jak lide mohli vydrzet v komunismu, dnes tech par z nas, kteri si svobody ceni nade vse, nechapeme, jak mohou lide stale ty autoritarske hajzly volit dokola a dokola. Vlastne je hrozne vtipne, kdyz lide rikaji, jak mohou Rusove nevidet to, co jim provadi Putin, kdyz sami mame v cele ty same grazly a nevidime, co provadi oni nam.
Jenze lide opravdu nevidi. Lide si proste zvyknou. A zvykli si na ten soucasny rezim plny korupcnich kauz, zvyknou si i na zakazovani nepohodlnych webu. Bezny clovek chce mit bydleni, auto a co jist, to mu staci.
Dalsi revoluce bude az tyhle veci mit nebude a pak to teprve budeme moci zkusit znovu a bez tech predchozich chyb. Jak daleko to je, se neda dopredu urcit, mozna diky soucasne ekonomicke a energeticke krizi je to blizko, uvidime.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat