Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem 2 rozporuplne rozhodnutia Najvyssieho sudu v USA

Amerika krajina slobody, kde sa ustava dava ako svaty gral vsade....a predsa tam Najvyssi sud moze rozhodnut v 2 podobnych veciach protichodne.
Prve rozhodnutie je podla mna priamo protiustavne, pretoze farizejsky odobera pravo americkym zenam na potrat na federalnej urovni a ponechava to na legislativu jednotlivych statov. Takze americanky budu cestovat napriec USA do statu, kde to bude povolene, ak by bolo najhorsie tak v Mexiku im radi pomozu.
Pride mi to take farizejske a suvisi to asi s prevahou konzervativnych sudcov v plene Najvyssieho sudu.
Druhe rozhodnutie je pre mna este zaujimavejsie. Po dalsej strelbe na skole zase zacala prezident a vlada (ako uz mnohokrat predtym) tanecky na sprisnenie federalnych zakonov na drzanie zbrani a samozrejme narazili na na silny odpor zbrojarskej loby. Ba co viac prekvapivo prislo rozhodnutie Najvyssieho sudu, ktore rusi sucasny status quo a nuti jednotlive staty, aby upravili svoje zakony v prospech drzitelov zbrani, takze svoje relativne prisne zakony (napr California) budu musiet zrusit a predaj a drzanie zbrani uvolnit. Proste stat ti nemoze zakazat drzat zbran, pretoze to pravo mas zakotvene v ustave.
Moc nechapem ani jedno, ani druhe rozhodnutie Najvyssieho sudu, kym prve si viem aspon ako tak vysvetlit bigotnym krestanstvom v podani konzervativnych sudcov, to druhe rozhodnutie nema logiku a nechce sa mi velmi konspirovat o tom, ci su za tym peniaze.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat