Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem 2 rozporuplne rozhodnutia Najvyssieho sudu v USA

A ty bývalé žáky tam nikdo nezastavil, protože zóna. Jasně že ji měli na háku. Ono se to možná nezdá, ale ono i to zabíjení samotné je zakázané a stejně to měli na háku. Stejně jako ti policisti, co se jen starali, aby se jim nic nestalo a hlavně tam nelezl nikdo, kdo by mohl útočníka zastavit.

Kdyby ten voják neměl tuhle zbraň použije jinou. Myslím, že u "domácích zabijaček" u nás výrazně dominuje nůž, obvykle nějaký kuchyňák, ale kdo mi to říkal si už nevzpomínám, takže to nejde brát za potvrzené. Nicméně když člověku "přepne", tak vezme za vděk čímkoli co je po ruce - a snad s vyjímkou vypolstrovaných cel je vždycky po ruce něco, čím se dá zabít. "Kdyby nebyli pošuci dostupní, taky by se ten případ nestal" :)

Uherský Brod jsem sem dával kvůli demonstraci přístupu policie. (No u toho tvojeho vojáka taky nepomohli ani neochránili.)

A ano, případ vražd s legálně drženou zbraní je oproti těm s nelegálně drženou skutečně výrazně nižší, alespoň to před pár lety tvrdilo ministersvo. Ale oba dohromady výrazně převyšuje počet vražd jinoéu než střelnou zbraní (jak v tom videu tady ukazuješ), takže můžeme filosofovat o tom,zda my nebylo lepší zakázat všechny ty nestřelné zbraně, co se s nima vraždí řádově víc a zda by neměl být v každé vesnici jen jeden jediný nůž, přikovaný ke studni krátkým řetězem, jako to Japonci zavedli na dobité Okinavě (načež se tam rázem vyvinula celá řada bojových stylů používajících cepů (nunchaku), klik od mlýnku na mouku(tonfa) a dalších předmětů běžné potřeby).

Teď jsme ve stavu, že vraždy byly, jsou a budou, policie před nima chránit nemůže a ani to nemá v úmyslu, padouch si zbraň stejně vždycky nějak opatří (odhad ministerstva je, že unás je nelegálních zbraní asi dvojnásobně víc neř legálních a to jsme na tom ještě v Evropě fakt dobře, jinde je hůř) - takže považuju náš starý zákon, podle kterého může zbraň (i pro obranu) získat každý zdravý, bezúhonný člověk, který složí zkoušky jak z právního minima a zdravotnictví, tak z praktického použití zbraně (s důrazem na bezpečné zacházení) a následně si ji přihlásí na policii, jako zákon relativně dobrý a v Evropě bezkonkurenčně nejlepší (Slovensko mělo po "rozvodu" ten samý, jak je na tom teď nevím, myslím, že některé věci už ztratili, ale ještě ne moc - ale můžu se plést, nesleduju to).

Kdyby to v Americe dotáhli celkově k něčemu podobnému, nebylo by to špatné, ale tam to mají v každém státě jinak, mají jinou historii a taky jiné problémy (ony ty statistiky by tam vypadaly docela jinak, kdyby se očistily o vliv gangů, ale to je politicky neprůchozí z podobných důvodů, jako sledovat u nás cikánskou kriminalitu ve zvláštní kolonce). Teď to vypadá, že by se rádi zbavili některých extrémů, ale furt je to spíš politická hra, než věcná debata.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat