Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem 2 rozporuplne rozhodnutia Najvyssieho sudu v USA

Ke zbraním se nevyjádřím, jelikož o tom prd vím. Ale pokud jde o potraty, tak co jsem četl, tak zrušeno bylo federální právo na potrat a bylo přenecháno jednotlivým státům (u nás v EU to taky není sjednoceno). Ale taky je třeba se podívat na to, jaký to bylo právo na potrat - co jsem o tom četl, tak to bylo snad až do šestýho měsíce plodu, což je docela dost vyvinutý dítě a pokud to neohrožuje život matky, tak bych už si troufnul tvrdit, že to zavání vraždou. U nás právo na potrat máme a to do 12. týdne těhotenství, což považujeme za hranici, do kdy to je prostě jen shluk buněčných tkání.
Dále jsem četl něco takovýho (nežiju v USA, nemohu přímo potvrdit), že tam víceméně jsou dva názorový proudy - jedni by puritánsky zakázali potraty úplně, druzí naopak příliš liberálně i do devátýho měsíce, což je od zdi ke zdi. Těch našich 12 týdnů je IMHO dost dlouhá doba na to, aby si žena uvědomila, že je těhotná, zda dítě chce a též vyšetření ukáže, zda se dítě vyvíjí zdravě. Jít na potrat v šestým měsíci a provést ho, to chce opravdu silnej žaludek.
Takže teď záleží na tom, jaký fanatiky, či magory, si zvolili do svých vlád jednotlivých států a jak jim nastaví nový zákon.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat