Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 6

Článek realistický není, je stejně lživý jako pravdivý.

Co se týká Ruska, lze odhadnout, že je článek pravdivý. Co se týká Ukrajiny, je zcela lživý.

Pokud odhlédneme od Ruska, tak úplně stejný systém povinné vojny měla i Česká republika někdy cca. do roku 2005. A víme, jak to tady vypadalo. Úplně stejně jako je to popisováno v článku o Rusku, vojáci záklaďáci, pokud neměli štěstí, měli v ruce samopal jen jednou při přísaze a za celou vojnu si nevystřelili. Všude panovalo bezostyšné rozkrádání armádního majetku. Armáda byla zcela neakceschopná.

Je poměrně dost pravděpodobné, že v Rusku, kde reforma armády neproběhla, je to stejné dnes jako u nás tehdy. Ale jinak tomu není ani na Ukrajině, to jsou úplně stejní šulíni jako Rusáci.

Takže proč nastala neuvěřitelně nepravděpodobná situace a Rusko začíná prohrávat? Protože vojenská podpora USA, které jsou armádně na úplně jiné úrovni, je tak silná, že nevim, co by museli Ukrajinci vyvádět, aby to dokázali prohrát. To, že Ukrajinci mají přesné informace o pohybu ruských vojsk + masivní přísun armádní techniky na Ukrajinu ze Západu, je obrovská výhoda. Rusáci nemají, jak je v článku zmíněno, zvládnutou ani logistiku, ani nemají páru, kde se Ukrajinci zrovna vyskytují a hrají to v podstatě na náhodu.

Někdo by mohl říct, že USA museli táhnout z Afganistánu, takže asi tak dobří nejsou, ale tady jsou rozdílné dvě věci. Prvně terén je v Afganistánu zcela nepřívětivý, ale na Ukrajině se může stát pro Rusko trošku víc výhodný akorát v zimě a i to je otázka, jestli to není jen sen Rusáků. Druhá věc byla primitivní válka vedená Afgánci. Když to přeženu, tak pokud válčíte s oštěpama, tak vám jsou samonaváděcí střely dost k ničemu. To ale o Rusácích neplatí, oni mají armádní vybavení přesně na té úrovni, na kterou umí USA dobře reagovat, nakonec to pravděpodobně USA stavěli právě na Rusko. Rusáci válčí s technikou, na kterou se dá zaměřit automatizovanýma zbraněma, ale přitom to mají tak zastaralé, že sami se na nic nezmohou.

Uvidíme co zima, ale pro Putina to dobře nevypadá. Pořád ale platí, že pravděpodobně je Rusko v aktu zoufalství tam schopné poslat jaderné střely, takže šance, že to skončí patem a prohrajou všichni, tu stále je. Na koho bych si teď už určitě nevsadil, je Rusko.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat