Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 6

Asi zavediem novy tag, ze debunk.
Keby chces tak by si si vsimol, ze pocet deti v pestunskych rodinach nie je pre dany rok, ale jedna sa o celkovy pocet deti v pestunskych rodinach.
Mozno (keby si chcel) by si siel priamo na stranku norskeho statistickeho uradu, kde by si sa docital, ze celkovy pocet deti umiestnenych v pestunskych rodinach vratane detskych domovov je 10607 v roku 2021.
Ak by si to porovnal so Slovenskom, ktore ma podobne obyvatelov ako Norsko zistil by si, ze u nas je to nieco cez 5k deti, cize 50% z tych norskych, co moze ukazovat, ze Norsku je 2x viac deti v pestunskej starostlivosti, ale to je tak asi vsetko.
V roku 2021 bolo odnatych v Norsku 441 deti, bohuzial cisla z SK sa stracaju a nie su uz uverejnene, ale cca 10 rokov dozadu to bolo do 200 deti/rok.
Ty si vies predstavit, zeby Nori rocne umiestnili 10k deti do pestunskej starosltivosti ako sa tu snazis nahovorit ludom?
Vies si predstavit, ze za 10 rokov je 120k deti?
Potom zacinam mat pocit, ze v Norsku nie je normalnej rodiny a ze drviva vacsina tam vyrasta u pestunov.

Keby ta nepoznam uz si zacnem mysliet, ze si profi plateny troll...vzdy podsunie info, ktore je na prvy pohlad pravidive, ale vo finale omotane klamstvom a totalne prekrutene.

Edit: Zrovna si mesiac dozadu u nas prebehlo mediami nasilne odnatie deti matke z Levic, ked sa uz (opakovane) potvrdilo, ze sa o deti riadne nestarala.
Jeden zo stoviek pripadov u nas rocne....predpokladam, ze aj v CR. Stacilo mat pritom kameru a mohli sme mat senzaciu.
Btw ta matka bola <., pretoze na zvukovych zanznamoch bolo ako reve po malo chlapovi nievco v style.....bez do pice spat lebo ta rozjebem.
To snad ani nemozeme nazvat matkou takuto bytost.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat