Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 6

Myslim si hlavne, ze situace je diametralne odlisna nez jaka si myslis ty, ze je.

Kazdopadne Ukrajina si za napadeni Ruskem muze predevsim sama. Ukrajina se k vyznamne pocetne ruske mensine chovala tak, ze Rusku moc nezbyvaly moznosti a rozhodlo se jit sve lidi ochranit. To je fakt.
My se muzeme pouze zamyslet nad tim, proc se to stalo a zda nemela na vyber ani Ukrajina. To je samozrejme otazka, nicmene ti Rusaci na te Ukrajine zili odjkaziva, nejednalo se o uprchliky. Ukrajina je totiz umely stat, na jehoz uzemi nikdy nezili pouze Ukrajinci.
Nas by vsak melo predevsim zajimat, jestli se v budoucnu neco podobneho nemuze stat u nas a jestli je rozumne tu budovat pocetne narodnostni mensiny. Pevne verim, ze to pro nas vyhodne neni a kdyz uz, tak je rozumne sem poustet ve vetsim mnozstvi vyvojove stabilnejsi nove obyvatelstvo. Napriklad, abych uvedl, co mam na mysli - Vietnamci. Sice maji ruzne sve zvyky, ale na druhou stranu to z hlediska bezpecnostni situace v CR nebyla vubec spatna volba, pokud jsme meli potrebu prijimat dalsi obyvatele z venku. Naproti tomu vecne podnapili Ukrajinci, to je extremne spatna volba. Tohle blahove rozhodnuti nam zvysi kriminalitu klidne vic jak dvojnasobne!

Co se tyka samotneho Putina, tak je otazka do jake miry mel zajem na dobiti Ukrajiny. Ono kdyby se do toho Zapad nemontoval, tak by nejspis svrhnul vladu v Kyjeve a mohlo by to tim skoncit. Zase ale ta vlada nebyla zrovna demokraticky zvolena a tudiz to ani z hlediska zapadniho pohledu na lidska prava nemusel byt problem. Na druhou stranu nelze ani vyloucit, ze by Ukrajinu obsadil a ze by potom byl o hodne bliz tomu, zacit provokovat i EU. A my opravdu nevime, za kterou stranu Putin kope, jestli je rusky nacionalista s imperialistickyma choutkama, jestli je americkou loutkou ovladanou z Washingtonu nebo jestli by mel zajem na logicke podpore EU (rozumej Nemecka) vuci nasi spolecne konkurenci Anglo-americkeho duopolu a konkurentum z Ciny.

---
Edit: On ten Petr I. byl nakonec taky napůl Němec, že. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat