Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 6

Poměrně zajímavý souhrn a analýzy posledních událostí- Zprávy z bojiště: Ruská zásobovací mizérie pokračuje:

Relativní klid na frontě má bezesporu vícero příčin. Ruské velení nepochybně potřebuje čas k přesunu jednotek na nové pozice (tyto pohyby mimochodem zatím naznačují, že bude dále pokračovat v tlaku na Donbasu). Minimálně část ruských jednotek podstupuje „operační pauzu“, o které mluvili vrcholní představitelé.
...
Z ruského hlediska by nepochybně dávalo smysl využít vítězství u Lysyčansku a zatlačit ukrajinské jednotky ještě dále na západ. ... Těžko nevidět souvislosti s úspěšnou ukrajinskou kampaní útoků na týl ruské armády pomocí raketometů HIMARS a také M270, která se v posledních dnech stupňuje. V noci z neděle 11. července na pondělí 12. července s pomocí raketometů údajně ukrajinské síly napadly 11 cílů v týlu ruské armády, tvrdil poradce ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč na twitteru. Na ruských sociálních sítích s tím přibývá příspěvků o škodách, které nové zbraně napáchaly.
...
Ukrajinská kampaň proti ruskému zásobování zatím trvá zhruba dva týdny. Nedokážeme posoudit, jak moc se logistický systém Rusů na bojišti během této doby změnil, ale relativní klid na frontě by spíše nasvědčoval tomu, že se zatím této nezvyklé situaci přizpůsobit nedokázal. Zároveň ale ani ukrajinské jednotky, minimálně zatím, této zřejmě relativně příhodné situace nevyužily k významnějšímu protiútoku. ... To by naznačovalo, že stávající síly jsou vyčerpané a „operační pauza“ přijde vhod i Kyjevu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat