Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 6

Poľsko tým nič nesleduje, Poľsko len poukazuje. A poukazuje na to, že podľa Budapeštianskej konvencie sa Ukrajina vzdala jadrových zbraní (v prospech RF - pretože im ich odovzdala) výmenou za záruky územnej celistvosti, nezávislosti a nevstupovania na ich územie, nezasahovania do politickej orientácie Ukrajiny práve RuSSkou Federáciou. A podpísali to aj RuSSi!!!!!
Lenže v r.2014 RuSSi už porušili túto konvenciu obsadením Krymu. Potom podporovali separatistov - teda už narušili územnú celistvosť a vstúpili na územie Ukrajiny a zasahovali do vnútorných záležitostí Ukrajiny. No a teraz dokonca obsadili územie nezávislej Ukrajiny - RuSSi porušili v plnom rozsahu tú konvenciu, pričom sami majú jadrové zbrane (a Putin sa nimi vyhráža). Takže Poliaci naznačili, že ak RuSSi porušili dohodu, nie je potrebné, aby ju aj Ukrajinci dodržali a teda majú právo sa na svoju obranu vyzbrojiť i jadrovými zbraňami.
RuSSi týmito zbraňami sa vyhrážajú - ale pokiaľ budú vedieť, že aj druhá strana môže rovnako odpovedať - tak buď bude apokalypsa, alebo sa stiahnu. Mimochodom - RuSSi sa v mnohom prepočítali - nechceli NATO pri svojich hraniciach (Ukrajina, Bielorusko, Fínsko - to boli "nárazníkové štáty", ktoré ich de facto od krajín NATO oddeľovali) - ale teraz ich už budú mať pri svojich hraniciach - Fínsko, Švédsko chcú do NATO, Ukrajina chce do EÚ, Gruzínsko tiež chce do EÚ. Čína si hľadí svojho - akurát sa zaoberajú Taiwanom :)), India len obchodne - odstúpili od spoločných ruSSko-indických projektov na stíhačky (už až tak RuSSom neveria). RuSSko (vďaka kremeľkému tajtrlíkovi) sa dostáva do celosvetovej izolácie.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat