Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bude zase vojna povinná?

Ty máš pocit, že chci (a asi nejen já) návrat k tomu, co popisuješ? K hromadě zbytečných činností, jejich účelem bylo vyplnit časový rámec jednoho - dvou roků? Pokud by se měl ZVV vrátit, tak ve zkrácené podobě. Možná i těch 6 měsíců by bylo zbytečně moc, 3 měsíční intenzivní kurz by byl zajímavější. Ale bylo by ho potřeba vyplnit něčím opravdu užitečným, ne pochodovými cvičeními a bezúčelným zametáním buzerplacu.

Ta šikana od psychopatů, ta vycházela z toho, že se v kasárnách setkávaly různé nástupní termíny a ten kdo měl odslouženo a v hlavě vymazáno, si to kompenzoval na nových příchozích. Vycházelo to z každodenní nudné rutiny.
To se dá eliminovat tím, že bude vždy jen jeden nástupní termín, absolvuje výcvik a po nich přijdou další. Než vojenská služba by to měl být spíš vojenský kurz, školení, tedy účelně to chlapy naučit a ne je pak bezúčelně zdržovat v kasárnách v zájmu "služby lidu".
Ten intenzivní kurz by měl zahrnovat základní znalosti zbraní a zacházení s nimi, jak přežít ve špatných podmínkách, jak eliminovat nepřátelskou techniku, komunikaci a taktiku. Když se podíváme na obranný boj na Ukrajině, tak není důležitý umět řídit tank, ale kam na něj hodit Molotova, aby to mělo nějaký efekt, že zespodu je tenký pancíř a granát pod něj může mít efekt, že když hodíte řidiči na periskopy hadr/bahno, tak moc daleko neujede. Stejně tak mě docela sere, že RPG-7 patří mezi nejrozšířenější protipancéřové zbraně na světě, umí jej obsluhovat kdejaký jouda v Afghánistánu, ale já to na vojně ani nedržel v ruce a neumím to ani nabít! Tohle by se měl každý na tom "kurzu" naučit. Stejně tak střelbu a základní údržbu osobní zbraně a kulometu. Když tohle bude umět většina občanů státu, tak budou pro agresora mnohem nebezpečnější, než stádo zvířat, co vidělo automatickou pušku akorát na obrázku.

Co jsem slýchal historky z vojny

Takže se vyjadřuješ k něčemu, co jsi nezažil, ale vybral sis jen to nejhorší z doslechu a s velkou pravděpodobností z dob socialismu. Tam to bylo opravdu pakárna, ale přelom milénia byl úplně jinde.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat