Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Firma bez povolení zbořila chráněné budovy

https://www.lidovky.cz/domov/dul-julius-mostecko-bourani-budovy-pamatka-npu-nord-plus.A220127_081111_ln_domov_kov

...„Při prodeji kulturní památky je původní vlastník povinen o této skutečnosti vyrozumět nového. Každý zodpovědný vlastník si tuto skutečnost předem ověří, informace jsou veřejně dostupné v Památkovém katalogu,“ podotkla mluvčí ústeckého NPÚ Věra Brožová.

Podle ní navíc zmíněné budovy nebyly v havarijním stavu.

„Byly roky bez využití, takže jejich stav byl neutěšený, ale nikoliv havarijní. A i kdyby byl, tak to vlastníka podle zákona neopravňuje ke zničení kulturní památky. Pozemek totiž nadále zůstává zapsanou kulturní památkou a jakákoliv stavební činnost na něm podléhá schválení památkové péče,“ vysvětlila s tím, že zbouráním objektů majitel situaci nijak nevyřešil...

Ne, že by mi to nebylo fuk. Jen mne napadá co činil odpovědný úředník NPÚ předtím než to nový majitel nechal zbourat. Jestli NPÚ měl nějaké dokumenty o stavu těch budov a jestli to chátrání probíhalo podle platných předpisů.
A jak se o tom NPÚ dozvěděl, jestli při pravidelné kontrole nebo že to někdo nabonzoval.
Kolik asi je chráněných objektů co buď už dávno neexistují nebo jsou předělané že ta památková ochrana už je zbytečná a v NPÚ o tom ještě nevědí?
:-(:beer:

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak tohle je taky pěkné: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/stozar-namraza-vodic-zdarske-vrchy-stud… poslední
Yarda 30.01.2022 12:49
Yarda

Tak tohle je taky pěkné:
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/stozar-namraza-vodic-zdarske-vrchy-studnice-vysocina-chko-spor-krajina.A220128_080122_jihlava-zpravy_mv
Pokud to ještě k něčemu užitečnému slouží, tak vzít pana šéfa z EGÚ a pana oblastního krajinného chrániče a pověsit je za OO na ty stožáry že se nedovedli dohodnout.
U těch stožárů jsem se byl podívat, to tam ještě dráty byly, připadalo mi to zajímavé a nemyslím si, že by tam nějak moc hyzdily.
:beer:

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru