Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prečo ľudia lajkujú bludy a dislajkujú fakty?

Myslíš také autority ako americký Dr. Fauci, ktorý najprv vyhlasuje, že masky nefungujú, neskôr vyhlasuje, že fungujú a že nikdy netvrdil, že nefungujú, potom tvrdí, že vakcína ťa na 95% ochráni pred nákazou, neskôr to modifikuje na 90% ochranu pred ťažkým priebehom, potom to ešte modifikuje, že tá ochrana príde až po treťom shote, po treťom shote to príde až po štvrtom. Takéto priehľadné klamstvá tohoto chronického luhára tí "bežní ľudia" odhalili už úplne na začiatku. Zhodou okolností má investované do pfizeru, takže jeho tvrdenia sú čisto vedeckého objektívneho charakteru a vôbec tým nesleduje svoje záujmy, že...
Dr. Fauci je len jeden príklad. U nás sme takú autoritu mali Krčméryho. Čo výrok to blud. Dneska je už radšej ticho.

Takže ktorým autoritám to máme slepo dôverovať?
V stredoveku vedecké autority tvrdili, že zem je plochá a Slnko obieha okolo nej, kto tvrdil opak bol zrušený. Zdôrazňujem, že to tvrdili vedecké autority, nie náboženské, ako sa to dneska klamlivo interpretuje, aby sa nevrhal negatívny tieň na neomylnosť vedy a kopalo sa do cirkvy. To bol totižto v stredoveku mainstreamový vedecký názor.

Btw, to, že si ty kretén, chýba ti kritické myslenie, zlyháva ti logika a potrebuješ nad sebou führera, neznamená, že sú takí všetci bežní ľudia a že nevedia myslieť za seba. To je asi tá najodpornejšia myšlienka vôbec.

A koho teda by si mal najradšej, Hitlera, Stalina, Mao Ce-tunga či Kim Čong Una?

EDIT: Aby som to zhrnul, je ťažké dôverovať autoritám, keď tieto autority sa v priamo prenose diskreditujú tým, že svoje tvrdenia na pravidelnej báze modifikujú do takej miery, že sami seba popierajú a u bežných ľudí sa prirodzene spustí alarm a začnú voči takýmto "autoritám" cítiť silný pocit nedôvery. Jako keď niekto tvrdí stále niečo iné a otvorene klame jak malý školák, tak to veľkú dôveryhodnosť nevzbudzuje. To potom už väčšiu dôveryhodnosť vzbudzujú bludy a hoaxy a nečudujme sa, že sa k ním ľudia uchyľujú.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat