Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dezolati v obchodoch

Není mi vůbec zřejmé, na čem zakládáš svůj předpoklad o mém skákání do studny - mohl bys to nějak rozepsat?

---

O zlatém špendlíku jsem slyšel dnes poprvé a kolik má následníků netuším. (Když jsem já sbíral podpisy na (zcela jinou) petici, tak jsem jich pár stovek sehnal za víkend jen od neznámých lidí.)

Ale Landa je známá osoba, klídně jich může mít i poměrně dost.

Poslat pár mailů je práce na chvilku, úředně vyřídit odpověď může trvat řekněme od čtvrt hodiny až po několik dní, podle toho, kolik dat pracovník shormáždí a jak rozumné na to má prostředky (co jsem ze státních organizací slyšel, tak to tam s kvalitou počítačového vybavení není nic moc). A pokud nemají v rukávě něco, proč by zrovna tato data měla být v nějakém režimu utajení, tak to jen tak smést ze stolu může znamenat taky řadu žalob, kterých se možná někdo rád ujme ... ale buďme optimisti, řekněme, že copy-paste+připsat datum a nacionále+ odeslat mail je tak práce na minutu a za 2 minuty to pošleš na všech 14 stanic a hygiena to i se vším papírováním okolo vysype ze systému za tu čtvrt hodinu - takže máš převod 1:105 času věnovaného k času zablokovanému. To už je docela slušný poměr.

Za hodinku práce ti pouhá stovka lidí zablokuje 10.500 člověkohodin, čili něco jako 65.6 člověkoměsíce práce. Což by už poznat bylo.

A nepotřebuješ k tomu nikterak odhodlanou organizovanou opozici, jen zpovykat něco jako posluchače jednoho malého koncetru aby se na chvíli hecli a párkrát přeposlali nějaký email. Ani nemusí být dost zdatní na to, aby ho ručně opsali, natož vymysleli. A ani to většina nemusí myslet nijak vážně, klidně to můžou brát jsoko "srandu a příležitost beztrestně nasrat pár úředníků".

A konec konců stačí, když mezi posluchači, nebo čtenáři toho špendlíku bude jen pár aktivních, kteři si to vezmou za svou věc a sami budou zpovykovávat jiné - dosáhnout na pár stovek až tisícovek člověkohodin práce fakt není nic složitého, když se zadaří. A pokud by vzniknul virál - jakože pro to média docela makají, protože by zase bylo o čem psát - tak to teda může nabrat mnohem větší obrátky.

No a hygiena se s tí mbude muset nějak popasovat, i kdyby to znamenalo "jen" vyfutrování cesty, jak to rutinně odmítat (což by stejně znamenalo zase dobrou palici pro opozici - "upírají nám naše práva!!!")

---

Tak jsem to ještě jednou hodil do googlu a už se tím zabývá řada médií, policie, ministerstvo a zjevně to oslovilo docela dost lidí, takže ani ten můj velmi hrubý odhad nebyl zas tak mimo ...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-landovo-hnuti-podava-vojtech-trestni-oznameni-vini-ho-z-covidove-sabotaze-180355

„Zatím přišlo na krajské hygienické stanice asi 10 tisíc zbytečných žádostí podle zákona 106 od iniciativy Zlatý špendlík. Hygienici je řeší. Ti, co se zapojili do této akce, by měli vědět, že díky nim skončí v nemocnicích více lidí. Ministerstvo zdravotnictví podává na tuto iniciativu trestní oznámení pro podezření ze sabotáže,“ uvedl v pátek večer ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat