Ja to znam uz tak 20 let. Tenkrat se u nas jeste moc nevyskytoval, nebo byl strasne drahej, ale vozila nam to mamina kamaradka z Francie.
My z toho nejcasteji delame neco jako rizoto. Na panev cibulku, mlete maso, koreni dle chuti, zelenina dle chuti (mrazena, cerstva, jak je ctenemu panstvu libo), pote to vymichat s kuskusem.
Jo a ten mama pripravuje trochu jinak, nez je tu psano. Nasypat do misy, nasypat koreni (myslim, ze mama dava grilovaci), zalit teplou vodou (pomer nevim ), nechat nabobtnat, kydnout do kastrolu na parak a chvilku nechat na paraku.
Zkousela jsem jednou tu variantu se zalitim varici vodou a nic moc. Ta varianta s parakem mi chutna vic.
Jo a bulgur je taky fajn. Ten vetsinou varim stejne jako ryzi. A ryzi uz kupuju zasadne Basmati nebo jasminovou, nic jineho.