Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kuskus jako domácí strava

Ja to znam uz tak 20 let. Tenkrat se u nas jeste moc nevyskytoval, nebo byl strasne drahej, ale vozila nam to mamina kamaradka z Francie.

My z toho nejcasteji delame neco jako rizoto. Na panev cibulku, mlete maso, koreni dle chuti, zelenina dle chuti (mrazena, cerstva, jak je ctenemu panstvu libo), pote to vymichat s kuskusem.
Jo a ten mama pripravuje trochu jinak, nez je tu psano. Nasypat do misy, nasypat koreni (myslim, ze mama dava grilovaci), zalit teplou vodou (pomer nevim :-D), nechat nabobtnat, kydnout do kastrolu na parak a chvilku nechat na paraku.

Zkousela jsem jednou tu variantu se zalitim varici vodou a nic moc. Ta varianta s parakem mi chutna vic.

Jo a bulgur je taky fajn. Ten vetsinou varim stejne jako ryzi. A ryzi uz kupuju zasadne Basmati nebo jasminovou, nic jineho.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat