Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prečo sa ženy sťažujú na nohavice, keď muži sú na tom horšie.

- Proč si stěžují? To je jednoduché - nejsou spokojené s tím, co se pro ně vyrábí.
(Já si taky stěžoval, když boty, co byly k sehnání mě buď tlačily, nebo mi byly natolik velké, že se v nich blbě chodilo. Že pro ženské dělají boty, co si podle vzhledu nezadají s mučícími nástroji a kvůli podpadkům se v takřka nedá chodit mi bylo celkem jedno, já chtěl pohodlné boty pro sebe.)

---

- Proč dělají pro ženské pitomé kalhoty bez kapes? Protože je ženské kupují. Kdyby je žádná nikdy nekoupila, asi by se dělat přestaly.
(A kdyby byla po kalhotách s kapsami taková poptávka, tak by je nepochybně někdo dělat začal - i když je otázka za jakou cenu - a pokud by se masivně ujaly, tak by i ta cena mohla být příznivější. Zase z vlastní zkušenosti - chtěl jsem vestičku na míru s řadou vymožeností, co se kapes týče, tak mám vestičku, co má kapsy přesně takové a tam, kde je potřebuju, včetně kapes na mobily, baterky, jídelní hůlky, notebook, křesadlo ... jak "nóbl" koženou, tak několik dalších džínových na běžné nošení. A vypadají velice dobře. Jen jsem musel párkrát navštívit krejčovou (krejčová vytváří střihy, švadleny střihy lehce upravují, šičky to prostě sekají podle vzoru), vysvětlit jí, co a jak a proč chci a ona vymyslela, jak to udělat a taky to dodala - kalhoty, vestičky, plášť - jenom to nějaký čas trvalo a samozřejmě to něco stálo.)

- Proč ženské kupujou pitomé kalhoty? Protože jsou ve velkém množství na pultech a "znáte z TV" - tedy móda - někdo se rozhodne, že se příští rok na jaře bude nosit to a to, jsou toho plný média a ženský to kupujou, protože je to móda (protože si podobné koupila támle ta modelka, nebo princezna, nebo někdo takový a oni chtějí být taky tak úspěšné a krásné, tak musejí mít taky takové oblečení, nebo aspoň "podobné")

- Proč funguje móda? Protože jsou na to ženské naučené a tlak okolí je silný (co by lidé řekli, Nováková od vedle, ..., mif se svým sestřeleným paragánem, ...) - prostě musíš být stejná jako ostatní, ale hezčí. Ale stejná.
A jednodušší je koupit nové hadry/boty/účes, než na sobě zapracovat, schodit pár desítek kilo, něco se naučit a vyniknout jinak. A reklamní průmysl je nadšený, protože se peníze točí, tak to do nich cpe horem dolem.

- Proč vlastně být stejná a přitom se odlišit? Protože historie. Být jiná je riskantní, může to i znamenat vyloučení ze společnosti, což po delší dobu trvání lidstva (a mnohde dodnes), v podstatě může být i životu nebezpečné, rozhodně však nepřijemné a dost omezující.

- A proč se odlišit v rámci povolených mezí? Protože historie. Nejmocnější muž si vybírá a je potřeba ho zaujmout, protože pak má vybraná nejlepší zajištění pro sebe i své děti a také podíl na té moci.

- Proč jsou ženy takové? Mužský takhle blbnout nepotřebujou ... - No podívej se pár set let zpět a uvidíš, že v podstatě co šlechtic či bohatý hesek, to papoušek říznutý pávem ... No ono ani netřeba chodit tak daleko, Holywoodké hvězdy, Elvis Presley, u nás po revoluci fialová saka, gangsta style z periferie ... mužský blbnou úplně stejně, jen trochu jiným směrem - máš prachy? Musíš to ukázat! Chceš být někdo? Musíš to ukázat!

A tak to máš zhora od šlechnticů až dolů po vesničany "... chlapci Vlčovjané majů koně vrané, košulenky tenké, ňadra vyšívané ...."

Konec konců, tobě kalhoty řežou koule a co uděláš? Pořídíš si pořádné, které by neřezaly? Ne, pořádné jsou na tebe už moc drahé a koupit o pět čísel větší a stáhnout páskem, to bys vypadal jak strašák do zelí, použít kšandy, to bys zase vypadal jak starý fotr a vyřešit to razantně koupí sukně, která ti koule řezat fakt nebude, to už ani náhodou, to bys vypadal jak buzerant, nebo ještě hůř, jako ženská. A pak kdo blbne kvůli vzhledu ...

A co takhle si je ušít sám? Moc práce a málo skilu, navíc šití je ženská práce, že? Že špičkoví krejčí jsou tradičně muži raději pomineme.

Navíc ušít kalhoty s kapsami a se vším, to jsem dal v 15 letech asi tak za víkend - a řadu let je i nosil - to fakt není nic tak složitého (pravda, stálo mě to dva dny práce, látku, střih a nitě).
Upíří sametový plášť vlastnoručně šitý občas nosím dodnes, když se to hodí stylově.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat