Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bohemia Energy končí

Klienti Bohemia Energy jsou v šoku. Miliardář Jiří Písařík dál prodává jejich elektřinu a plyn, zavání to podvodem

Avšak majitel společnosti, miliardář Jiří Písařík, to vyřešil razantní formou. Firmu rovnou zavřel a své klienty hodil přes palubu. Klientům se formálně omluvil, že toto rozhodnutí činil s těžkým srdcem a po dlouhém zvažování.

Zase tak těžké to srdce ale zřejmě nebylo. Ukazuje se totiž, že to s Bohemia Energy bylo možná trochu jinak, než se zprvu zdálo. Poté, co firma zavřela, se mělo za to, že jednoduše včas nenakoupila energie pro své klienty, a když tak už musela učinit, byly ceny elektřinu a plynu tak horentní, že by si to již nemohla dovolit. A tak raději skončila.

Vypadá to, že Jiří Písařík rozehrál skutečně velkou hru. Namísto toho, aby svým klientům dodal energie za nasmlouvané ceny, rozhodl se využít jejich nárůstu a objemy určené původně pro domácnosti chce za vyšší ceny prodat velkoodběratelům. Jednoduše tak využívá vyšších cen na trhu. Na tom by nebylo nic nelegitimního, jen kdyby předtím neposlal ke dnu smluvní vztahy se stovkami tisíc domácností, pro které byly tyto komodity původně určeny.

Fíha, tak to je silný kafe i na naši republiku, nemyslíte?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat