Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Operační systém po pádu civilizace

No v niektorých tých filmoch sú zaujímavé kúsky skrytej pravdy. Keď už teda spomínaš film "Cisaruv pekar a pekaruv cisar", tak taká tá gulička, ktorou oživovali golema. Čo bolo na nej napísané? "Šem ha-meforaš", že?
Zaujímavé môže byť to, čo o tom hovorí wiki... "Šem ha-meforaš" je označení pro tajné jméno Boha v kabale.
Slovo zřejmě vychází ze starověkého hebrejského tana'ického označení tetragrammatonu (JHVH).
Ten, koho to zaujíma nech si zapamätá slovo 'tetragrammaton' a kukne do hebrejskej biblie kde sa táto vec ešte zachovala.
https://www.jw.org/en/library/bible/study-bible/appendix-a/tetragrammaton-divine-name/

V rabínskej literatúre sa Tetragrammaton označuje ako HaShem (Meno) alebo Shem Hameforash (Špeciálne meno). Je to slovo, ktoré sa používa na označenie štvorpísmenového slova yud-hey-vav-hey (יהוה), čo je meno pre Boha použité v hebrejskej Biblii.

Zaujímavé na tom nie je náboženstvo, alebo nejaký boh, ale to slovo tetra-grammaton, pretože pôvodný význam toho slova môže znamenať úplne niečo iné ako boh, božstvo, náboženstvo a tak pod.

Tetra je z gréčtiny číslovka 4 a grammaton sa dá preložiť ako gram, gramatika... Ten, kto si vybaví Platónske telesá má z polovice vyhrané. Teleso so 4 stenami sa nazýva tetrahedron a ten je základom kryštalických štruktúr. Ďaľšia takáto dôležitá štruktúra je oktahedron, inak nazývaná aj pyramída. Takéto štruktúry dokážu byť v interakcii so štruktúrou vakua a časopriestoru. Inak povedané dokážu vytvárať singularitu - čiernu dieru. Všade kde je v Biblii napísané slovo Boh je možné dosadiť slovo tetragrammaton (božská sila), dostaneme presnejší popis skutočnosti. Inak povedané je to gramatika pre špeciálne telesá s božskou silou.

Biblia sa tak môže stať niečím ako technická príručka pre niečo. Napríklad ako stavať rôzne stavby aby sa zachoval princíp geometrie a energie vesmíru.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat