Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nosíte v kapse nůž?

Nosíte u sebe nějakou kudlu? Nemyslím na čundr do lesa, ale takovou, co u sebe máte furt, ať jdete kamkoliv, tedy EDC nůž (every day carry).

Já u sebe nosím Gerber E-Z Out junior.
Malý, neskutečně lehký a laminátová rukojeť je dost pevná, aby i po deseti letech nebyl ani trochu rozviklaný. Za celou dobu jsem ho ještě nikdy nemusel brousit, jen dvakrát jsem ho přetáhnul na ocílce. A ulomil jsem mu asi milimetr špičky, když jsem s tím povoloval imbusový šroubek (ano, hovado, ale neměl jsem nic u sebe a byl jsem lenivý si jít pro vercajk). Takže jsem špičku přebrousil.
Pokud bych ho někdy ztratil, koupil bych si ho znovu. Nejlepší nůž, co jsem kdy měl, především je lehoučký, takže ho v kapse nijak necítím. Sice je trochu kumšt s tím ukrojit chleba, ale dá se to.

Co vy, nosíte u sebe něco?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nosím bezmennú starú vyskakovačku, používam príležitostne na podobné účely ako ty, až na robenie rad… poslední
haseimpfeffer 24.08.2021 22:14
haseimpfeffer

Nosím bezmennú starú vyskakovačku, používam príležitostne na podobné účely ako ty, až na robenie radosti vlastným deťom (nemám) a prácu (orezávanie obrázkov zároveň s monitorom by mohlo byť celkom zaujímavé a výpoveď od šéfa ešte zaujímavejšia).

Kedysi som nosil aj malého a jendoduchého, ale pekného švajčiara (obyčajná klasika - nôž, otvárač konzerv, vývrtka, pílka). Boky mal z parožia. Raz som ho však na chate niekomu požičal - a odvtedy už nevidel. Akosi sa mi už nechcelo kupovať nový.

Na sebaobranu by som v prípade núdze volil asi skôr paralyzér než nôž.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru