Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ľudstvo v 21 storočí, prežijeme?

Ľudstvo v 21 storočí, čo si pod tým predstaviť? Chaos, spam, hoaxy, debilizmus, a samodeštruktívne správanie.
Vzhľadom k tomu čo už sa tu na Zemi deje, a ako ľudstvo je samodeštruktívne ale zároveň aj ako ničí planétu, myslíte si že máme šancu ešte prežiť? Alebo vymrieme? Tým myslím že vymrieme skorej než by nás inak zničila vyššia sila, resp. že vymrieme v relatívne blízkej dobe. Podľa mňa sme fakt v stave že buď vznikne tretia svetová vojna alebo sa zabijeme spolu so zničením vlastnej planéty. Či tomu bude stačiť desiatky rokov, alebo pár storočí, či možno aj tisíc ročí to neviem. Ale osobne si myslím že koniec ľudstva ako ho poznáme je už za dverami.

Předmět Autor Datum
Maximálně do roku 2118. Spíše ještě dříve.
L-Core 17.07.2021 13:06
L-Core
Tohle preci nikdo nevi. Vem si treba covid, pokud mRNA vakciny zpusobi problemy s pocetim, pritom uz…
RedMaX 17.07.2021 13:36
RedMaX
Podle mne, tak to vidí lidé, co často chodí na internet, at chcou či ne, tu informaci dostanou a zby…
HPET 17.07.2021 14:18
HPET
Jsi si jistý, že španělská chřipka byla v 19. století a před první světovou válkou?
Wikan 17.07.2021 14:50
Wikan
dvacate, behem.
HPET 17.07.2021 14:52
HPET
Chaos, spam, hoaxy, debilizmus, a samodeštruktívne správanie. Na to dojela uz Rimska Rise a lidstvo…
gilhad 17.07.2021 15:10
gilhad
Ano. Chtelo by to min konspiracnich webu a min "katastrofickych" filmu.
Dwane Dibbley 17.07.2021 16:23
Dwane Dibbley
Dávám tomu max 60let, že lidi se pozabijej sami, pokuď nevypukne nějaký mor který je posílí a odpadn…
Sempron 18.07.2021 01:18
Sempron
Ludstvo prezije aj 22. storocie, len uz to bude ine ludstvo, ake poznas dnes. Je smiesne, ze ludia v…
Michal2 18.07.2021 09:54
Michal2
Podobne cesti adamite v 15. stoleti taky verili na stopro, ze je konec sveta, tak se nekteri i prest…
RedMaX 18.07.2021 10:05
RedMaX
Lidí je jako sraček, stručně řečeno nás vyhladit by byl problém i pro meteorit, lepe řečeno někdo př…
jezekhifi 18.07.2021 15:06
jezekhifi
Člověk je pandemie /kam se hrabe kočkovid/ - přežije všecko. Konec civilizace jak ji chápeme? Možná,…
mif 18.07.2021 15:47
mif
Tak.:-D
jezekhifi 18.07.2021 16:08
jezekhifi
Jenomže to lidi neměli atomové bomby, techniku.
Sempron 19.07.2021 00:22
Sempron
A na tom snad nějak záleží?
mif 19.07.2021 00:25
mif
Nepozeraj tolko filmov.
Michal2 19.07.2021 09:01
Michal2
já na filmy právěže vůbec nekoukám 😄 buď si čtu, posiluju a bavím se s přáteli nebo hraju hry, dnešn… poslední
Sempron 19.07.2021 16:42
Sempron
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/slunecni-soustavou-uhani-nejvetsi-kometa-jakou-jsme-kdy-vid…
RedMaX 18.07.2021 22:49
RedMaX

Tohle preci nikdo nevi. Vem si treba covid, pokud mRNA vakciny zpusobi problemy s pocetim, pritom uz dnes jsou nemale, lidi zacne vyrazne ubyvat, ale neznamena to, ze lidstvo nemuze prezit, jen se spolecnost vyrazne promeni. Podle me jedine nejaka vyssi sila muze zpusobit vymreni lidstva, podobne jako u dinosauru. Respektive, pokud sami sebe oslabime a do toho prijde nejaka celosvetova neovlivnitelna katastrofa (proste smula), tak je sance na vymreni lidstva, jinak ne.

Podle mne, tak to vidí lidé, co často chodí na internet, at chcou či ne, tu informaci dostanou a zbytek uz dělá představivost, strach, obavy.
Jen na počátku 19ctého století umřelo skoro přes 100 000 000 lidi jen na španělskou chripku, pak prisla první a následovně druhá světová valka jen v WII zemrelo okolo 70 000 000, lidé deně umírají na všelijaké nemoci, dokonce i obětí sebevražd za den je víc jak nějakého Covidu.
Pokaždé někdo říkal, ze je konec za dveřmi a kam tam ten svět spěje. Člověk nesmí byt máslo a konec světa stejně nebude mít logiku, tak ji v tom nemá cenu hledat.

Je také možné že nás brzké evenmenty spíš přinutí všechny spolupracovat a bojovat za jednu věc, to by byl pro lidstvo opravdový pokrok.
Přinejhorším, najdeme další planetu kde se rozmnožíme a také ji zničíme (lidé jsou v tom experti) a tak se to bude opakovat do doby, než se poučíme, buch ví kolikáta v pořadí je momentalní planeta země.

Chaos, spam, hoaxy, debilizmus, a samodeštruktívne správanie. Na to dojela uz Rimska Rise a lidstvo v poho prezilo. (Ona asi ani nebyla prvni, jen o ni mame dost podrobne zaznamy), stejne tak prez vsechny dalsi katastrofy a konce sveta se lidstvo stale rozrusta. (Co se tech zarucenych koncu sveta tyce, tak jsem jich osobne prezil minimalne 10 ...)

Stejne tak globalni ochlazeni, teda globalni otepleni, teda globalni zmeny klimatu, teda NWO, teda Green Deal ... no jako jo, v novinach to zni uzasne - pokud se dobrovolne nepropadneme do stredoveku, tak se do konce stoleti zvedne tepolta o 2C - bububu bojte se, vsichni vymreme - pak se kouknes, ze v Dallolu, dokud byl obydleny (vylidnil ho utlum tezby) V letech 1960–1966 zde byla naměřena průměrná roční teplota 34,5 °C (s letními maximy běžně přesahujícími 45 stupňů). Naopak takovy Novosibirsk, 3. nejvetsi mesto v Rusku ma prumernou rocni teplotu 1.7 °C a minimalni −51,1 °C . A pak si predstav, jak kvuli +/-2 °C lidstvo vyhyne, kdyz zvlada obyvat rozpeti teplot prez 95 °C ...

Mozna se rozpusti ledovce a zatopi to nejake to uzemi, co bylo pred 300 lety pod vodou. Mozna skutecne dojde k dalsi geologicke epose a Sahara se zase cela zazelena a za barakem nam porostou obri preslicky a plavune, nebo jina zouzel, jak to byvalo v teplejsich obdobich drive (a v gronsku se bude pestovat vino jako ve stredoveku).

Ale lidstvo jako takove to zvladne prezit levou zadni, jen se mozna nejaka mesta rozrostou, nejaka zmensi ci zaniknou, nejake cesty povedou jinudy, nic co by se nedalo prubezne po celou zaznamenanou historii ...

Jo mozna vymre par hodne specializovanych druhu a nebude problem postavit dalnici kvuli par strevlikum. Ale kazdym rokem se lidstvo stava nezavislejsim na pocasi, vykyvech teplot, rozmarech prirody ... staci si projit historicka data a i kdyz se tu kvuli nejake sopce par mesicu nedalo litat, tak lidi za tu dobu pribylo. I kdyz nam tu radi priserny COVID19, tak je lidi stale vic, stejne jako kdyz radila napriklad ebola, praseci nebo ptaci chripka, nemoc silenych krav (patrne stale aktivni nejen na vyssich urednich mistech) - lidstvo rostlo. Obcas prijde nejaka ta (svetova) valka nebo spanelska chripka a trochu s cislama zaclouma, ale za par desitek let uz je zase lidi vic nez pred pohromou.

Ale konec lidstva jak ho zname tu mame permanentne furt. Auta na poradnik (ted jdes a vybiras si nejen vyrobce, model, vybavu, ale i barvu, zaplatis a odjedes), pevne linky na poradnik (mobil koupis jak housku na krame a ma ho ma ted kazde decko a radove vykonnejsi nez pocitace,co nas dostaly na Mesic, kdo ma vubec dnes doma pevnou linku, natoz jako hlavni a jediny telefon? ), astronomove si stezujou, ze nemuzpu pomalu udelat fotku oblohy, aby na ni nebyla druzice, na Marsu je vozidel vic jak na parkovisti u mistniho supermerketu (jojo, kam se hrabou samosky), reditel IBM pravil, ze vidi celosvetove uplatneni tak pro 5-10 pocitacu, dnes ma doma kazdy paran neco radove vykonnejsiho spekuluje, jak to obnovit, protoze to zoufale zastarava, kybernetika uz taky neni burzoazni paveda majici za ukol odvest delnictvo od jeho tridniho boje ... jak ho zname se uz meni rychleji nez generace :puff::beer:

Dávám tomu max 60let, že lidi se pozabijej sami, pokuď nevypukne nějaký mor který je posílí a odpadnou slabší, debilní jedinci. Demokracie nefunguje když jsou lidi gumy. Takovej Tesla byl chytrej kluk, ale neuměl se prosadit, nic nezískal ani nobelovku. U debilů to je naopak.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru